Zondagochtend 9 juni 2013 Tallinn

9 juni 2013

Na een vlotte oversteek vanaf Helsinki komt Tallinn in zicht. Deze Estse hoofdstad hebben we in 2007 bezocht met de Tall Ships’ Races. Het is een prachtige oude, ommuurde stad en toen lagen we in een haven met een omgeving die uitstekend zou werken in een spannende film..! Alles ademde nog de oude tijd.
Nu, 6 jaar later, toegevoegd aan de EU en sinds 2011 in bezit van de Euro zien we iets heel anders: enorme cruiseschepen liggen in de haven(s) en die storten hun toeristen uit over het relatief kleine, oude gedeelte van de stad. De stad loopt óver van de toeristen en elk winkeltje is een toeristenwinkeltje geworden. Verder heeft de stad zich enorm uitgebreid en de skyline is die van een zeer moderne grote stad…Mmmm, het gaat bijna aan z’n succes ten onder, vinden we.

’s Nachts liggen we te trillen in bed van de techno muziek, die niet van een enorme party afkomstig is, zoals we dachten, maar “gewoon” van een tent t.o. de haven. De volgende ochtend gaat het gestamp nonstop door. Na een stevig gesprek met de club eigenaar is ons beloofd dat het komende nacht rustig zal zijn. We blijven daarom toch nog een nacht om Tallinn beter te leren kennen..!
Nog een paar dagen Finse kust en dan een nieuw avontuur: Rusland.
Iedereen thuis wordt hartelijk gegroet.
Greet

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeventien − zeven =

Go top