Zondag 6 juli 2014, Kristoffervalen

6 juli 2014

De laatste dag op de Barendszee was prachtig: met een lekkere oostenwind, een gekalmeerde zee en een stralende zon stoven we op de Noorse kust af. We hadden het gevoel dat we dit verdiend hadden na 3 dagen harde wind, grijze luchten en soms flink onstuimige zee ( wind tegen stroom enzo..).

Op 2 juli vertrokken we uit de Hornsund, koers Bereneiland. Daar werden we ’s avonds laat gastvrij ontvangen door enkelen van de 9 mensen, die daar een half jaar werken. (uit 120 gegadigden zijn zij de gelukkigen, die daar 6 maanden mogen zitten! ’s Winters is het aanbod nog groter: ruim 300 aanmeldingen om in het donker het halve jaar te beginnen..!)

Uiteindelijk zijn we gisteren dan bij de fjorden aangekomen en liggen we nu in een piepklein haventje, Kristoffervalen, waar de zon 24 uur schijnt en we tot diep in de nacht op de hoogte werden gehouden door het thuisfront via Whatsapp over de resultaten van “onze jongens in Brazilië” 😉 Tjonge, wat een spanning in de stuurhut van de Anne-Margaretha.

Vandaag varen we verder tussen de bergen naar weer een piepklein haventje en overmorgen komen we in Tromsö aan.

De volgende reis wordt heel speciaal: de stoere Anne-Margaretha, meestal op expeditie in ruige streken maakt dan een tocht door de Lofoten met… 4 kleine meisjes ( 9 mnd, 1,5 2,5 en 3,5 jaar jong) + de ouders! We hebben er veel zin in!

Alle thuisfronten krijgen de hartelijke groeten!

Greet

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee + drie =

Go top