Zomers zeilen

28 juni 2010

dscf6080
dscf6080

Nog minder dan 600 mijl te gaan tot de Azoren! Inmiddels zijn we 9 dagen onderweg vanaf Bermuda en alles loopt als een ge’oliede machine. Heerlijke constante zeilwind van 15 tot 20 knopen en de spinaker, het bezaanstagzeil en een uitgeboomde kluiver wisselen elkaar af. Dolfijnen laten zich weer met regelmaat zien en af en toe duikt er weer een walvis op. Zoals gisteren, toen er plotseling een vinvis op zo’n 10 meter naast de boot omhoog kwam. Ulrich kon zijn oer-Duitse “WAAAAAAAAHNSINN!!!” niet onderdrukken vanachter het stuurwiel. En waanzinnig was het inderdaad, toen het dier zich aan de andere kant van de boot nog even naar ons omdraaide, zodat we duidelijk de witte onderkant van het reuzachtige lijf konden zien.

Naast de Portugese Oorlogschepen ( kwallen!) zien we nu ook weer ‘ echte’ schepen, die net als wij de zuidelijke grootcirkelroute aanhouden. De tropische hitte heeft plaatsgemaakt voor heerlijk zomers zeilen, met een aangename backstagwind die door de boot waait. ’s Avonds proberen Gerhard, Tony en Ulrich elkaar af te troeven met hun resp. Oostenrijkse, Canadese en Duitse culinaire specialiteiten, waarbij zelfs advies wordt ingewonnen bij het thuisfront. Lang leve Tony’s satelliettelefoon! Ook Gerhard maakt er dankbaar gebruik van; hij kon vandaag zijn vrouw verrassen met een telefoontje op hun 12e huwelijksdag.

Jan en ik ondersteunen Heinz, die op zijn beurt met Gerhard geduldig voor de zoveelste keer een zonnetje probeert te schieten. Niet gek Heinz, slechts 1 mijl ernaast!

De sfeer is ontspannen, wat goed aansluit bij het rustige tempo van zo’n lange oceaanoversteek. Prachtige zonsondergangen en zoals gisteren, een betoverende opkomst van de volle maan. Er is genoeg tijd voor het lezen van boeken, het voeren van goede gesprekken en voor filosoferen over van alles en nog wat. Over een aantal dagen dus al de uitgebreide tussenstop op de Azoren! Op Flores, het meest westelijke eiland, verwelkomen we de vrouw en dochter van Tony, die met ons mee zullen varen naar het volgende eiland, Faial. Heinz zal daar weer verenigd worden met Greet.. en ook mijn grote liefde zal er aan de kade staan!
Groetjes aan de mensen thuis!
Anne

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 × drie =

Go top