Zeilend Vertrokken naar Spitsbergen!

4 augustus 2013

Zondag 4 augustus 2013
Vertrokken naar Spitsbergen!

De Anne-Margaretha is alweer vertrokken naar Spitsbergen vanuit Kirkenes na een aantal bewogen dagen in Rusland (Moermansk).
De autoriteiten in Moermansk waren het niet eens met de rest van het Russisch gezag: Rusarc R80, de organisatie waarmee wij de schitterende reizen door Rusland en Franz Josef Land mee hebben gemaakt, had de reis naar het hoge noorden niet mogen maken… Ondanks alle vergunningen werden we met de hele groep op de bon geslingerd en was de sfeer verre van prettig. Gelukkig waren de gasten al van boord om hun vliegtuigen te halen.
Uta, Esther, Ben en Heinz werden uiteindelijk na lang verhoor dinsdagavond “losgelaten” en toen is de Anne-Margaretha snel naar Noorwegen overgestoken!

De reizen zijn mooi, indrukwekkend en heel speciaal geweest. We hopen dat Daniël en zijn organisatie met behulp van hun advocaat er voor kunnen zorgen, dat er volgend jaar weer zo’n mooie reis gemaakt kan worden. (Moermansk dan maar mijden en weer terug naar Arkhangelsk?)

In Kirkenes stond zaterdag 3-8  weer een enthousiaste groep op de kade. Iedereen had er erg veel zin in. Er stond eindelijk wind, dus meteen maar van start. helaas is de wind vannacht weer verdwenen en staat de vertrouwde motor weer bij.

We wachten op de eerste berichten, die meteen op deze site worden geplaatst!

Greet

(vuurtoren bij Kirkenes)

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een × vier =

Go top