Zeilen langs Noorwegen: 4 sept. 2013, Vengsoeya, 69.50 Nbr

7 september 2013

Lofotenreis 26 mei 2011 013Ondanks de slecht-weersvoorspelling liggen we hier rustig met een mager zonnetje zelfs in een piepklein vissershaventje bij het eilandje Vengsoeya, even ten noorden van Tromsö.

Het blijft een zeil-expeditie met verrassende gebeurtenissen. Spitsbergen hebben we noodgedwongen wat eerder moeten verlaten, maar niet voordat we 2 ijsberen hadden gespot in de Recherchefjord! Die neemt niemand ons meer af! Op het moment dat we de mooie Hornsund in willen varen, komt er een raar, zeg maar náár geluid uit de motorkamer: er is iets met de motor… Deze motor die een paar maanden geleden helemaal gereviseerd is en waar we weer 100% op wilden vertrouwen.

Gribfiles bekeken en het besluit genomen om van de gunstige wind gebruik te maken om direct over te steken naar de Noorse kust. Goed besluit en het werd een fantastische zeiltocht van 3-4 dagen. Beetje jammer dat we daarna door een SAR schip 66 mijl naar Tromsö gesleept moesten worden… 5 dagen te vroeg daar.

Na een dag klussen door Heinz én onderdelen (lagers waterpomp) die gelukkig te krijgen waren, konden we na 1 dag oponthoud de reis voortzetten, maar nu langs de Noorse fjorden kust. Ook mooi!

Iedereen heeft het sportief opgenomen en we hebben onze zegeningen geteld!

De sfeer is gezellig aan boord en we willen nog niet naar huis..:-)!

Zeilersgroeten,

Heinz & Greet

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeventien + 20 =

Go top