Woensdag 12 juni 2012 Finland verlaten

12 juni 2013

Na een prachtige zeiltocht uit Tallinn (halve wind + zon(!) ) zijn we maandag weer naar Finland overgestoken. We hoopten oude bekenden te bezoeken bij de ankerplek van Pellinki, maar helaas waren ze niet thuis. In deze bocht lagen tijdens de 2e Wereldoorlog Duitse ondezeeboten verscholen…Weer een historische plek dus.
Het weer was helaas omgeslagen en we lagen in de stromende regen in een van de mooiste gebieden van Finland; wat roken al die dennen heerlijk!
Op verzoek van de Russen, waar we overmorgen aankomen, hebben we Duitse/Nederlandse zeemansliederen geoefend! Ja, de stemming zat er goed in!
Gisterenavond bij de laatste Finse douanepost ( Haapassaari) netjes uitgeklaard en vanmorgen vertrokken naar Krohnstadt, de 1e Russische douanepost op weg naar St. Petersburg.
De wind is matig uit het NW en met alles op deinen we rustig aan naar het oosten. Om 23.00 uur stipt worden we bij de post verwacht en krijgen we een “voorkeursbehandeling” …. en worden we over de grens geloodsd.

Pas anderhalve week onderweg, maar zoveel gezien! We kijken alvast terug op een heel geslaagde, mooie en gezellige reis!
Zeilersgroet, Greet & Heinz

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 × 5 =

Go top