Vrijdag 9 januari 2015 Anne-Margaretha bij de Melchior Eilanden

10 januari 2015

Ad op Anne-MargarethaAd is vandaag jarig. We hadden hem orka’s voor z’n verjaardag beloofd, maar “helaas” hebben we die gisteren op het Neumayer Channel al gezien..!
Ieders wens kwam in vervulling op de tocht langs de immense gletsjers, bergen en ijsbergen: de grote vin van een mannetjes orka dook op en even later nog 2 andere kleinere ( vrouwtjes). Een paar keer doken ze vlak bij de Anne-Margaretha onder water, keken nieuwsgierig naar de zacht draaiende schroef en kwamen weer boven water..!
orka bij Anne-MargarethaZo langzamerhand beginnen de hoofden vol te raken van al die enorme indrukken..!
Nu hebben we een rustig dagje op en rond de Melchior Eilanden en morgen vroeg starten we met de tocht over de Drake naar Kaap Horn. De weersvoorspelling is: rustige, lopende winden. We gaan het zien.
Afhankelijk van de weergoden kunnen we bij Kaap Hoorn een landing maken om een handtekening in het Gouden Boek te zetten. We wachten af hoe de golven zijn, als we daar over ca 4 dagen aankomen.

Anne-Margaretha Lemaire ChannelVanuit Port Lockroy proberen we Vernatsky te bereiken, de Oekraiense basis ( met sauna!). Het Lemaire Channel lijkt begaanbaar, maar uiteindelijk dwingen reuze-ijsbergen ons om terug te keren. De tocht door dit “kanaal” is een van de indrukwekkendste!!
Alle thuisfronten worden weer hartelijk gegroet!
GreetDSC_0350a

 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijftien − vier =

Go top