Vrijdag 14 juni 2013

14 juni 2013

Na een dag van 23 uur op de benen zijn we gisterenochtend vroeg dan in Sint Petersburg aangekomen.
Daniël, de organisator van de reizen door Rusland en naar Franz Josefland stond gelukkig ’s nachts om 4 uur op de kade. De nachten worden al niet meer echt donker, dus een genot om te varen!
Na een paar uur slaap werden Heinz en ik direct meegesleept naar een persconferentie, waar we de verzamelde St.Peterburgse pers (kranten en tv)te woord moesten staan. Deze 2 zeilreizen staan nogal in de belangstelling hier en er wordt veel aandacht aan besteed. Vanmiddag varen we in een Parade of Sail over de rivier de Neva en als grootste schip en ( in hun ogen) het belangrijkste schip..(;-)  ) vanwege het vriendschapsjaar Ned.-Rusland…. worden wij steeds naar voren geschoven. De pers fladdert nu ook om ons heen, maar Heinz loopt lekker in zijn werkpak rond en repareert hier en daar wat, zoals altijd en ik schijf stukjes zoals deze terwijl ik van alle kanten word gefotografeerd….
Ach, geef ons maar de rust en de anonimiteit… Even doorbijten dus.
Zo ben je plots “een bekend figuur” in Rusland.
De groep is van boord en de nieuwe groep verwachten we morgen. Gelukkig hebben we Uta en Annet nog en ook Piet is al aan boord. Ook Julie verwachten we straks en zo zullen we dan, aangevuld met allerlei pers mensen de Parade gaan varen.

We groeten allen in Nederland!
Greet & Heinz

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

16 − 12 =

Go top