Vertrokken uit Cascais

14 september 2017

Anne-Margaretha verlaat Cascais

14 september 2017

En verder gaat ze weer..!
Op 1 september is de lange reis naar het Zuiden aangevangen en met het vertrek genoot iedereen van het mooie weer! Via stops in Oostende en Cherbourg begon de Anne-Margaretha met een stevige wind tégen aan de oversteek van de Golf van Biskaje. Gelukkig waren de weergoden ons gunstig gezind en stoven we uiteindelijk met halve wind naar de Spaanse NW kust. Dolfijnen en in de verte walvissen begeleidden ons!
Teleurstellend was, dat de Cies-eilanden, altijd een favoriete tussenstop, nu niet meer vrij toegankelijk zijn… Eerst een agent in Spanje regelen, de hoofdprijs betalen en dan een vergunning aanvragen om een paar uur te mogen ankeren… Dan maar even de benen strekken in het haventje van Baiona.
Iedereen werd verwend met allerlei Spaanse heerlijkheden door Willem. Joop verhoogt regelmatig de sfeer met zijn accordeon en elke avond wordt er heerlijk gegeten, dankzij de maten Callista, Mareike, Winnie en Peter.
Een mooi afscheid was de ankerplek bij de Berlengas Eilanden t.o. Peniche (Portugal) Iedereen genoot van dit prachtige natuurreservaat, waar we gelukkig wel welkom waren.
Cascais was het eindpunt van dit traject en de meeste gasten namen hier afscheid.
Aan boord grotendeels een nieuwe groep, waarvan een groot deel meerdere reizen meegaat.
Het weer is goed, aardig wat wind, maar gelukkig uit het WNW, dus bezeild naar de eerste bestemming: Madeira. Over ca 2 weken verwachten we op La Palma ( Canarische eilanden) af te meren!
Greet ( via Heinz)

 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 × drie =

Go top