Varen met de Anne-Margaretha

Varen met de Anne-Margaretha

Met de Anne-Margaretha maken we vooral lange(re)zeereizen en expedities. Anne-Margaretha Arctic Expeditions heeft veel ervaring in de poolstreken. Zowel in het Arctische gebied in het noorden, Spitsbergen, en Antarctica in het zuiden voelt het schip en de bemanning zich het gelukkigst..!

We hebben vier keer een wereldreis gemaakt, waarbij we steeds 3x naar Antarctica zijn geweest. Inmiddels zijn we dus 12x naar Antarctica geweest ( d.i. 24x de Drake Passage overgestoken…)

‘s Zomers bevindt de Anne-Margaretha zich meestal in het hoge noorden: via de Noorse kust, Lofoten naar Bereneiland en dan Spitsbergen. In 2016 is het schip ook naar Groenland geweest!
In 2019 maakten we een reis van IJsland naar Groenland en dan weer via IJsland, de Faeröer Islands, de Shetland Isl. terug naar Nederland.

In 2013 hebben we een fascinerende reis door Rusland gemaakt en zijn we naar het zeer noordelijke Franz Josef Land gezeild! Aansluitend hebben we weer Spitsbergen bezocht. Kijk hier naar de foto’s van deze bijzondere reis!

Fotosafari’s

fotografen-Spitsbergen

De Anne-Margaretha is zeer geschikt voor fantastische fotosafari’s! Je kunt je hiervoor individueel of met een groep inschrijven. Wij kunnen komen op plekken waar grotere schepen af moeten haken.

Een speciale reis met vrienden?
Als je tijdig met ons overlegt ( meestal ca een jaar van te voren) kunnen we een aantrekkelijk programma samenstellen.

Wij zijn gespecialiseerd in het hoge noorden, zoals Spitsbergen en Groenland en het verre zuiden (Antarctica, Patagonië), maar daar tussenin zijn er natuurlijk ook tal van mogelijkheden! (Denk bv aan een “walvissafari” bij de Azoren, of een ontdekkingsreis langs de kust van de Golf van Biskaje inclusief een oversteek).

Op expeditie

Het dierenleven ( én plantenleven) beleef je anders vanaf een schip: je kunt vaak op plekken komen waar anders niemand komt. De kust van Schotland en niet te vergeten de kust van Noorwegen is een eldorado voor biologen en andere geïnteresseerden.

Ook hierbij: maak tijdig een afspraak met ons om de mogelijkheden door te spreken

 

Wat kan je verwachten op de Anne-Margaretha?

Lofoten uitleg kaartDe Anne-Margaretha is een zeilschip dat onder keur gebouwd is voor vooral de koude streken, zoals Spitsbergen en Antarctica.  De Nederlandse Scheepvaart Inspectie (IVW) heeft nauwkeurig bekeken tijdens de bouw, of we ons aan alle (strenge) voorschriften hielden.
Elk jaar wordt het schip opnieuw gekeurd en de Anne-Margaretha heeft alle certificaten om Wereldwijd te varen. Ook de bemanning heeft alle vereiste papieren voor de tochten die we maken. Heinz en Greet hebben een jarenlange ervaring met zeezeilen en expedities in extreme gebieden.

De tochten die we maken in Spitsbergen en Antarctica zijn meestal niet via de bekende gebaande wegen: we proberen elke keer weer nieuwe gebieden te ontdekken en willen, vaak in samenspraak met de gasten, zoveel mogelijk bijzondere plekken bezoeken. Dit is natuurlijk grotendeels afhankelijk van de omstandigheden: weer/wind/ijsgang enz. De uiteindelijke verantwoordelijkheid voor de route ligt in handen van de kapitein.

NB: De Anne-Margaretha is uitgerust met zeilen, die onder gunstige omstandigheden gebruikt kunnen worden ( belangrijk: gunstige wind; tijdsdruk; ijsgang enz.). We geven geen garantie dat we altijd kunnen zeilen. De kapitein beslist of hij/zij de zeilen of de motor gebruikt. Niemand kan aanspraken maken op de ene of de andere voortstuwingsmethode!

Een reis met de Anne-Margaretha is geen luxe cruise… daar zijn andere  (grote/luxe) schepen voor. Bij ons is het kleinschaliger en daarom veel flexibeler.
Aan boord van de Anne-Margaretha zijn minimaal 2 maten/koks mee. Zij stellen het op prijs als de gasten af en toe een handje meehelpen met het koken en afwassen.

Aangezien je vrij actief bent aan boord+ we vaak landingen maken en gaan wandelen, moet je een (enigszins) sportieve inslag hebben en een goede gezondheid genieten ( overleg met je arts en ons bij twijfel).
De leeftijden van onze gasten lopen uiteen van 17- 79 jaar.

Actief meezeilen

We laten onze gasten actief meezeilen, d.w.z. iedereen wordt bij oversteken in wachten ingedeeld (4 uur wacht, 8 uur vrij) en elke gast doet naar vermogen mee met sturen, zeilen hijsen en navigeren. We hebben uiteraard een professionele bemanning aan boord, die iedereen wegwijs maakt in de geheimen van het zeezeilen en die ons elke dag weer heerlijke maaltijden voorschotelt!
Voorop staat dat je een heerlijke, ‘onthaastende’ vakantie hebt aan boord van de Anne-Margaretha.

Wil je voordat je een reis boekt eerst graag het schip zien, maak dan even een afspraak met ons. In Nederland ligt het schip meestal in Enkhuizen.

Fooien

Onze maten doen hun uiterste best om het voor iedereen een fijne reis te laten zijn! Ze verzorgen alle maaltijden, helpen met alle werkzaamheden aan boord en proberen zoveel mogelijk een luisterend oor te hebben voor de gasten.
Het wordt zeer op prijs gesteld als je je waardering naar hen toe uitspreekt, wellicht vergezeld van een fooi. Dit is geen verplichting, maar wordt erg gewaardeerd.

Sam sextantTallschip races AM Gallant Baltic Heinz

 

 

Go top