Spitsbergen – Bereneiland – Tromsø 2022

M7. Spitsbergen – Bereneiland – Tromsø
18 – 29 juli 2022

(nog 1 pl. voor een man)

Deze reis begint in Longyearbyen.
We blijven nog een aantal dagen in Spitsbergen: via de Isfjord (1e nacht voor anker in Tryghamna) varen we naar het Zuiden en gaan we in de Recherchefjord voor anker. Dit is een gebied waar veel fossielen te vinden zijn. Natuurlijk hopen we de groep rendieren te zien die hier vaak komt. Ook kijken we uit naar ijsberen, beluga’s, poolvossen en walvissen.
Na de Recherchefjord gaan we verder zuidelijk naar de zeer indrukwekkende Hornsund, met zijn hoge, besneeuwde bergen en schitterende inhammen. We blijven hier nog een paar dagen en vergapen ons aan de indrukwekkende gletsjers. Ook hier maken we, als mogelijk, enkele landingen. (Afhankelijk van weer/wind/ijsgang én ijsberen… Als we een ijsbeer aan land spotten mogen we uiteraard niet aan land.)
Uiteindelijk zullen we toch Spitsbergen achter ons moeten laten en steken we over naar Bereneiland. Als de wind gunstig is, proberen we bij het weerstation te ankeren en daar aan land te gaan.
Na 1 à 2 dagen Bereneiland steken we over naar het vaste land van Noorwegen, waar we ook nog een paar dagen kunnen genieten van prachtige baaien. Hopelijk komen we weer walvissen en orka’s ( hier vaak gezien) tegen!

Tenslotte komen we ’s avonds 28 juli, of ’s morgen 29 juli in het gezellige Tromsø aan. Hier eindigt deze reis.

Data: 18-29 juli 2022
Mijlen: 600
Prijs: € 1650/ € 1750* p.p. in een 2-persoons hut
Aantal dagen: 12

*De hoogste prijs is p.p. voor een plek in een van de twee middenhutten met eigen douche en toilet. De vier 2-persoons voorhutten delen 2 toiletten en 2 douches.

Aan boord: 18 juli om 12.00 uur in Longyearbyen
Van boord: 29 juli vóór 12.00 uur in Tromsø

HOE KAN IK BOEKEN?

Aanbevolen boek over SPITSBERGEN:
Titel: Spitsbergen-Svalbard
Auteur: Rolf Stange
ISBN 978-3-937903-14-9

Voorbeeld paklijst: zie Spitsbergen reis 1 en 2

!! Met zeilen zijn we altijd afhankelijk van weer en wind! Houd bij het boeken van de thuisreis altijd rekening met een eventueel verlate aankomst. Boek je vlucht aan het eind van de ontscheping dag of liever pas de volgende dag. Via Internet zijn er allerlei overnachtingsmogelijkheden te boeken

Go top