Enkhuizen – Bergen 2022

Enkhuizen – Bergen

M1. Enkhuizen – Bergen
25 april- 6 mei 2022

Starthaven: Enkhuizen

Deze gecombineerde zeil-wandelvakantie start op maandag 25 april in Enkhuizen.

Na ca 3 dagen zeilen met de Anne-Margaretha zien we in de verte de bergen van Noorwegen opdoemen. We verheugen ons altijd op het weerziens van dit landen met zijn honderden fjorden! We zetten koers naar Stavanger om daar even de benen te strekken en dit leuke stadje te bekijken.
We gaan dan de Lysefjord in en meren af in de buurt van de Preikestolen, die we natuurlijk gaan bezoeken. Het is een stevige wandeling naar boven, maar dan heb je een schitterend uitzicht! Is je dat te veel, dan kan je ook vanuit een klein haventje in de buurt een busje nemen die je op de Preikestolen brengt.
Dan gaat de tocht verder en varen we dagtochten in beschut vaarwater en langs de prachtigste plekjes verder naar het Noorden. Natuurlijk gaan we ook naar de Hardangerfjord met het mooie plaatsje Sundal. We proberen elke dag wel ergens aan te meren, zodat je lekker kunt wandelen of een plaatsje kan bezoeken.
Uiteindelijk komen we ’s avonds 5 mei, of ’s morgens 6 mei in de levendige stad Bergen aan!
Houd er rekening mee, dat we afhankelijk zijn van de wind en het weer.
Deze reis eindigt 6 mei om 12.00 uur. Boek voor alle zekerheid pas laat op die dag een vlucht naar huis. Beter nog: neem een ho(s)tel en vlieg pas de volgende dag. Bergen en omgeving zijn zéker de moeite waard om wat uitgebreider te bekijken!

Data: 25 april- 6 mei 2022
Prijs: € 1050/ € 1150* p.p.
Mijlen: ca. 500
Aantal dagen: 12

*De hoogste prijs is p.p. voor een plek in een van de twee middenhutten met eigen douche en toilet. De vier 2-persoons voorhutten delen 2 toiletten en 2 douches.

HOE KAN IK BOEKEN?

Aan boord: maandag 25 april om 11.00 uur in Enkhuizen
Van boord: vrijdag 6 mei vóór 12.00 uur in Bergen

!! Met zeilen zijn we altijd afhankelijk van weer en wind! Houd bij het boeken van de thuisreis altijd rekening met een eventueel verlate aankomst. Boek je vlucht aan het eind van de ontscheping dag of liever pas de volgende dag. Via Internet zijn er allerlei overnachtingsmogelijkheden te boeken!!

Go top