Bodø – Tromsø (Lofoten) 2022

Bodø- Tromsø (Lofoten)

M3. Bodø- Tromsø (Lofoten reis 1)
25 mei- 5 juni 2022

Volgeboekt!

Deze reis, die begint op woensdag 25 mei in Bodø, gaat ( volgens de Noren..) door het mooiste deel van Noorwegen: de Lofoten!
Tijdens dagtochtjes varen we langs idyllische fjorden en plaatsjes. Dit is een uitgelezen reis voor wandelaars, vogelliefhebbers en fotografen ( het betoverende licht!!)
Vanaf het vaste land van Noorwegen, de Ofoten zeilt de Anne-Margaretha naar Reine, onze eerste stop op de Lofoten. Misschien blijven we eerst nog een dagje in de Ofoten, want daar kennen we een prachtige baai met een lekker strandje!
Vanaf Reine gaan we naar de pittoreske Nusfjord, waar we in een oud haventje liggen met een museum en een prachtig wandelgebied. Hier blijven we minimaal 2 nachten. Dan gaat het verder langs de kust richting Henningsvaer ( kunsternaarsplaatsje!), waar we overnachten. De volgende dag zeilen we naar de geheimzinnige Trollfjord. Deze fjord is indrukwekkend door de smalle doorgang met enorme bergen langszij.  Gelukkig is er aan het eind van deze fjord een klein steigertje gemaakt, waar de Anne-Margaretha kan afmeren ( hier is zelfs even wifi!). Nu kan je een wandeling omhoog maken naar een berghut waar je eventueel in de sauna kan ( zelf hout verzamelen). Menig gast heeft hier goede herinneringen aan!
We verlaten de Trollfjord weer en hopen nu orka’s te spotten (..!!). De reis gaat verder richting Lødingen naar het noorden totdat we tenslotte in het gezellige Tromsø aankomen.
Deze reisbeschrijving is globaal: de Lofoten is een gebied met heel veel prachtige (anker) plekken en we bekijken dan wat het leukst is/ het best voor de wind enz. is.
Tenslotte eindigt deze reis bij het centrum van Tromsø op 5 juni vóór 12.00 uur ’s middags.

Data: 25 mei- 5 juni 2022
Prijs: € 1450/ € 1550* p.p.
Mijlen: ca. 350
Aantal dagen: 12

*De hoogste prijs is p.p. voor een plek in een van de twee 2- persoons middenhutten met eigen douche en toilet. De vier 2-persoons voorhutten delen 2 toiletten en 2 douches.

HOE KAN IK BOEKEN?

Aan boord: woensdag 25 mei om 12.00 in de jachthaven van Bodø
Van boord: zondag 5 juni  vóór 12.00 uur in Tromsø

!! Met zeilen zijn we altijd afhankelijk van weer en wind! Houd bij het boeken van de thuisreis altijd rekening met een eventueel verlate aankomst. Boek je vlucht aan het eind van de ontscheping dag of liever pas de volgende dag. Via Internet zijn er allerlei overnachtingsmogelijkheden te boeken!!

Go top