Bergen – Bodø 2022

Op ontdekkingsreis langs de Noorse kust!

M2. Bergen-Bodø
8-19 mei 2022

Vanuit het gezellige Bergen starten we op zondag 8 mei deze reis met de Anne-Margaretha verder naar het Noorden. De nachten worden steeds korter!
Noorwegen zien vanaf ons schip is heel indrukwekkend! We kennen dit gebied goed en vinden steeds weer nieuw baaien en plekjes om aan land te gaan!
Dit is een uitgelezen reis voor fotografen (Het bijzondere Licht!) én vogelliefhebbers. Natuurlijk kan je ook volop als niet-fotograaf/vogelaar genieten van dit wonderschone deel van Noorwegen.
Soms gooien we een hengeltje in de fjorden uit om een vismaaltje bij elkaar te vangen.
Aangezien het nog broedseizoen is, zullen we duizenden zeevogels zien, zoals jan van genten, papegaaiduikers én met wat geluk zeearenden. We varen via Fugleoya waar in het nabije natuurgebied veel vogels broeden.
Heel indrukwekkend is ons bezoek aan de Swartizen gletsjer (zie foto)! We maken hier een wandeling naar toe en we verwonderen ons over het diepblauwe ijs! De Anne-Margaretha ligt vlakbij aan een steigertje in de prachtige Holland fjord en je waant je even alleen op de wereld!
We komen steeds noordelijker en dan passeren we de poolcirkel (66˚30’NB), wat natuurlijk een feestje waard is!
Uiteindelijk komen we na deze indrukwekkende reis  ’s avonds 18 mei, of ’s morgens 19 mei in de Bodø aan!
Deze reis eindigt 19 mei om 12.00 uur. Boek voor alle zekerheid pas laat op die dag een vlucht naar huis ( weer en wind!). Beter nog: neem een ho(s)tel en vlieg pas de volgende dag. De omgeving van Bodø is zéker de moeite waard om wat uitgebreider te bekijken!

Data: 8-19 mei 2022
Prijs: € 1050/ € 1150* p.p.
Mijlen: ca. 600
Aantal dagen: 12

*De hoogste prijs is p.p. voor een plek in een van de twee 2-persoons middenhutten met eigen douche en toilet.
De vier 2-persoons voorhutten delen 2 toiletten en 2 douches.

HOE KAN IK BOEKEN?

Aan boord: zondag 8 mei om 12.00 in Bergen ( bij de Oude Stad)
Van boord: donderdag 19 mei vóór 12.00 uur in Bodø

!! Met zeilen zijn we altijd afhankelijk van weer en wind! Houd bij het boeken van de thuisreis altijd rekening met een eventueel verlate aankomst. Boek je vlucht aan het eind van de ontscheping dag of liever pas de volgende dag. Via Internet zijn er allerlei overnachtingsmogelijkheden te boeken!!

Go top