Tromsø – Spitsbergen 2021

Tromsø- Bereneiland-Spitsbergen (Longyearbyen)

B4. Tromsø-Bereneiland-Spitsbergen
2-13 juni 2021

Volgeboekt

Voor deze bijzondere reis stappen we op woensdag 2 juni aan boord in het gezellige stadje Tromsø. Wie wat extra tijd heeft: het is zeker de moeite waard al een paar dagen eerder hier te zijn; het stadje is leuk, de musea indrukwekkend en de omgeving prachtig!
We varen eerst nog in de fjorden naar het noorden en bij de Fuglefjord kiezen we het ruime sop richting Bereneiland. Na ca. 2,5 dag varen ( dag en nacht door…, hoewel het nauwelijks meer nacht/donker is!) bereiken we het bijzondere Bereneiland. Behalve op een Noors weerstation, dat bemand is met ca. 15 mensen in het zomerseizoen, woont er niemand hier. Duizenden vogels komen hier broeden en op het eiland zien we nog de restanten van walrussen, die hier ooit kwamen. IJsberen zijn hier zelden meer gezien.
Als het weer het toelaat zoeken we een mooie ankerplek en maken we een wandeling over het eiland. (Je kunt hier eventueel het certificaat “Naaktzwemmen in Arctisch water”  halen. De mensen bij het weerstation zijn hierbij behulpzaam!).
Na deze stop zeilen we verder naar Spitsbergen! De kans op walvissen is hier vrij groot!
We zien de bergen bij helder weer al op ca.40 mijl afstand opdoemen! De eerste sund/fjord die we bezoeken is de Hornsund. Deze schitterende, diepe fjord is een van de meest indrukwekkende van Spitsbergen. Natuurlijk zijn we afhankelijk van het weer en eventuele ijsgang hoe ver we er in kunnen.
Met een beetje geluk zien we onze 1e ijsbeer ( sporen?), rendieren, poolvossen, beluga’s . We hebben ze hier allemaal gespot op voorgaande reizen, maar het blijft wildlife!
Na de Hornsund gaan we verder naar de Recherchefjord, waar we een prachtige landing kunnen maken. Hier zijn vaak fossielen te vinden en een groep rendieren graast graag in deze buurt.
We gaan daarna verder naar het noorden en afhankelijk van de tijd, de wind, de ijsgang zoeken we nog een aantal prachtige ankerplekken, zoals Trygghamna, op.

Longyearbyen
Uiteindelijk komen we ’s avonds 12 juni, of ’s morgens 13 juni in Longyearbyen aan, het eind van deze reis. Longyearbyen is echt de moeite waard om een paar dagen te verblijven. De hotels/hostels zijn meestal vrij prijzig, maar een leuk alternatief is: een tent huren op de plaatselijke camping, aan de voet van het vliegveld ( niet erg druk) en met uitkijk over de Isfjord! Inclusief matrasje en slaapzak betaal je ca € 50 per nacht! (Internet: Longyearbyen Camping)
Vanuit Longyearbyen vertrekken er dagelijks meerdere vliegtuigen. Boek niet te laat, want de vliegtuigen zitten snel vol.

Data: 2-13 juni 2021
Prijs: € 1595/ € 1695* p.p.
Mijlen: ca. 600
Aantal dagen: 12

*De hoogste prijs is p.p. voor een plek in een van de twee middenhutten met eigen douche en toilet. De vier 2-persoons voorhutten delen 2 toiletten en 2 douches.

 

HOE KAN IK BOEKEN?

NB:
Aan boord: woensdag 2 juni om 12.oo uur in Tromsø
Van boord: zondag 13 juni vóór 12.00 uur in Longyearbyen (Spitsbergen)

 

 

 

Go top