IJsland – Groenland – IJsland 2021

B10 IJsland – Groenland – IJsland
28 augustus – 14 september 2021

Volgeboekt!

IJsland
Deze speciale reis begint op zaterdag 28 augustus in Akureyri aan de noordkust van IJsland.
We varen naar de uitgang van de fjord en gaan óf voor de eerste nacht naar Grimsey, óf we beginnen meteen aan de oversteek naar Groenland ( alles afhankelijk van weer én wind).

Groenland
Dit is een prachtige zeilreis van 2-3 dagen.  We steken over naar de oostkust van Groenland naar de de spectaculaire Scoresby Sund.
Aan de ingang van deze fjord ligt de nederzetting Ittoqqotoormiit. (Ca. 100 inwoners). We gaan even aan land en de volgende ochtend varen we door via de Vikingebugt naar een natuurlijk haventje: Hekla Havn bij het eiland Danmark. Hier kunnen we prachtige wandelen.
Vervolgens gaat de reis verder door de Fonfjord naar Hjørnedal. We varen helemaal om het eiland Milneland en de laatste ankerplek is Jytteshavn bij Bjørneøer. Bij elke ankerplek gaan we, als het mogelijk is ( ijsberen…, ijsgang…) aan land.
Na ca. 9 dagen varen we weer naar de uitgang van de Scoresby sund en beginnen we aan de oversteek naar IJsland (Akureyri).
We zullen onderweg genieten van spectaculaire zonsonder- en opgangen en er is hier een grote kans om walvissen ( bultruggen, potvissen, Groenlandse walvis..) en orka’s te spotten!

Tenslotte arriveren we 13 september ’s avonds, of 14 september ’s morgens in Akureyri, de plaats van waaruit je weer op het vliegtuig kunt stappen. Je kunt ook per bus of huurauto naar Reijkjavik rijden, als je wat meer van het land wil zien! (Nu je er toch bent…)

!Aangezien we in deze regionen helemaal afhankelijk zijn van weer, wind én ijsgang, kunnen we niet exact zeggen waar we per dag zijn. (Veiligheid voor alles!!)

 

Data: 28 augustus – 14 september 2021
Mijlen: Oversteek naar Groenland ca 260 M;
reis door Scoresbysund tot IJsland = ca. 600 M
Prijs: Op aanvraag
(beperkt aantal plaatsen)

Aantal dagen: 18

Aan boord: 28 augustus om 12.00 uur in Akureyri
Van boord: 14 september vóór 12.00 uur in Akureyri

 

HOE KAN IK BOEKEN?

!! Met zeilen zijn we altijd afhankelijk van weer en wind! Houd bij het boeken van de thuisreis altijd rekening met een eventueel verlate aankomst. Boek je vlucht aan het eind van de ontscheping dag of liever pas de volgende dag. Via Internet zijn er allerlei overnachtingsmogelijkheden te boeken!!

 

Go top