IJsland – Faeröer – Shetland – Nederland/Den Helder 2021

B11 IJsland – Faeröer – Shetland eilanden-Schotland-Nederland
17 september – 7 oktober 2021

 

Dit wordt een spectaculaire zeil- wandelreis die ons langs een aantal bijzondere eilandengroepen voert: naast IJsland, de Faeröer eilanden en de Shetland Eilanden. We laten ons leiden door het weer en vooral de wind. Daarvan afhankelijk zoeken we haventjes/ ankerplekken die goed bereikbaar zijn.

We beginnen deze zeilreis in Akureyri, een plaatsje aan de noordkant van IJsland, goed bereikbaar per vliegtuig. Misschien is de wind gunstig om even langs Grimsey te gaan, waar de Poolcirkel over loopt..!

Afhankelijk van de wind scharrelen we nog even langs de oostkust, of anders maken we met gunstige wind de oversteek naar de bijzondere Faeröer eilanden. Tussen de eilanden Strömö en  Österö staat een sterke stroom, dus we wachten op een goed moment om er door te kunnen en gaan dan naar Tórshavn. Hier blijven we enkele dagen liggen en kan iedereen de eilanden verkennen: wandelend, met een huurauto, een bus…

We zoeken een gunstig moment uit qua weer en wind en steken dan over naar de volgende eilandengroep: de Shetland eilanden.
Ook hier blijven we een aantal dagen, waarschijnlijk in het beschutte haventje Scalloway ( op het Mainland). Je kunt hier prachtig wandelen en genieten van de oude cultuur. Met een bus kan je veel mooie plekken bereiken, maar met een huurauto ben je natuurlijk helemaal vrij!

Na enkele dagen verlaten we deze eilandengroep weer en zetten we koers naar Noord-Schotland. Het is afhankelijk van de wind waar we exact naar toe gaan.

Tenslotte varen we langs de Schotse en Engelse oostkust weer terug naar Nederland/ den Helder.

Deze 3-weekse reis is heel geschikt voor vogelliefhebbers, zeilers en wandelaars, die van soms stevig weer kunnen genieten!

 

Data: 17 september – 7 oktober 2021
Prijs: € 1495/ € 1595* p.p.
Mijlen: ca. 1450

*De hoogste prijs is p.p. voor een plek in een van de twee middenhutten met eigen douche en toilet. De vier 2-persoons voorhutten delen 2 toiletten en 2 douches.

HOE KAN IK BOEKEN?

NB:
Aan boord: 17 september om 12.00 uur in Akureyri
Van boord: 7 oktober in Den Helder/Rijkswerf Willemsoord

 

Go top