Bodø – Tromsø (Lofoten) 2021

Bodø- Tromsø (Lofoten)

B3. Bodø- Tromsø (Lofoten reis)
18-29 mei 2021

Volgeboekt!

Deze reis, die begint op dinsdag 18 mei in Bodø, gaat ( volgens de Noren..) door het mooiste deel van Noorwegen: de Lofoten!
Tijdens dagtochtjes varen we langs idyllische fjorden en plaatsjes. Dit is een uitgelezen reis voor wandelaars, vogelliefhebbers en fotografen ( het betoverende licht!!)
Vanaf het vaste land van Noorwegen, de Ofoten zeilt de Anne-Margaretha naar Reine, onze eerste stop op de Lofoten. Misschien blijven we eerst nog een dagje in de Ofoten, want daar kennen we een prachtige baai met een lekker strandje!
Vanaf Reine gaan we naar de pittoreske Nusfjord, waar we in een oud haventje liggen met een museum en een prachtig wandelgebied. Hier blijven we minimaal 2 nachten. Dan gaat het verder langs de kust richting Henningsvaer ( kunsternaarsplaatsje!), waar we overnachten. De volgende dag zeilen we naar de geheimzinnige Trollfjord. Deze fjord is indrukwekkend door de smalle doorgang met enorme bergen langszij.  Gelukkig is er aan het eind van deze fjord een klein steigertje gemaakt, waar de Anne-Margaretha kan afmeren ( hier is zelfs even wifi!). Nu kan je een wandeling omhoog maken naar een berghut waar je eventueel in de sauna kan ( zelf hout verzamelen). Menig gast heeft hier goede herinneringen aan!
We verlaten de Trollfjord weer en hopen nu orka’s te spotten (..!!). De reis gaat verder richting Lødingen naar het noorden totdat we tenslotte in het gezellige Tromsø aankomen.
Deze reisbeschrijving is globaal: de Lofoten is een gebied met heel veel prachtige (anker) plekken en we bekijken dan wat het leukst is/ het best voor de wind enz. is.
Tenslotte eindigt deze reis bij het centrum van Tromsø op 29 mei vóór 12.00 uur ’s middags.

Data: 18-29 mei 2021
Prijs: € 1395/ € 1495* p.p.
Mijlen: ca. 350
Aantal dagen: 12

*De hoogste prijs is p.p. voor een plek in een van de twee 2- persoons middenhutten met eigen douche en toilet. De vier 2-persoons voorhutten delen 2 toiletten en 2 douches.

HOE KAN IK BOEKEN?

NB:
Aan boord: dinsdag 18 mei om 12.00 in de jachthaven van Bodø

Van boord: zaterdag 29 mei  vóór 12.00 uur in Tromsø

 

 

 

Go top