Den Helder – Bergen 2020

W1. Den Helder- Bergen
24 april – 4 mei 2020

Deze gecombineerde zeil-wandelvakantie start in Den Helder bij de voormalige Rijkswerf Willemsoord.

Na ca 3 dagen zeilen met de Anne-Margaretha zien we in de verte de bergen van Noorwegen opdoemen. We verheugen ons altijd op het weerziens van dit landen met zijn honderden fjorden! We zetten koers naar Stavanger om daar even de benen te strekken en dit leuke stadje te bekijken.
We gaan dan de Lysefjord in en meren af aan de voet van de Preikestolen, die we natuurlijk gaan bezoeken. Een stevige klim ( ca. 1,5 uur) naar boven, maar dan heb je een schitterend uitzicht! Is je dat te veel, dan kan je ook vanuit een klein haventje in de buurt een busje nemen dat je op de Preikestolen brengt.
Dan gaat de tocht verder en varen we dagtochten in beschut vaarwater en langs de prachtigste plekjes naar het Noorden. Natuurlijk gaan we ook naar de Hardangerfjord met het mooie plaatsje Sundal. We proberen elke dag wel ergens aan te meren, zodat je lekker kunt wandelen of een plaatsje kan bezoeken.
Uiteindelijk komen we ’s avonds 10 mei, of ’s morgens 11 mei in de levendige stad Bergen aan!
Houd er rekening mee, dat we afhankelijk zijn van de wind en het weer.
Deze reis eindigt 4 mei om 12.00 uur. Boek voor alle zekerheid pas laat op die dag een vlucht naar huis. Beter nog: neem een ho(s)tel en vlieg pas de volgende dag. Bergen en omgeving zijn zéker de moeite waard om wat uitgebreider te bekijken!

Data: 24 april – 4 mei 2020
Prijs: € 950/ €1050* p.p.
Dagen: 11
Mijlen: ca. 500

*De hoogste prijs is p.p. voor een plek in een van de twee middenhutten met eigen douche en toilet. De vier 2-persoons voorhutten delen 2 toiletten en 2 douches.

NB:
Aan boord: vrijdag 24 april om 12.00 in Den Helder
Van boord: maandag 4 mei vóór 12.00 uur in Bergen

 

HOE KAN IK BOEKEN?
Go top