Bergen – Bodø 2020

W2. Bergen- Bodø
7 – 18 mei 2020

Vanuit het gezellige Bergen starten we deze reis met de Anne-Margaretha verder naar het Noorden. De nachten worden steeds korter!
Dit is een uitgelezen reis voor fotografen (Het Licht!) én vogelaars. Natuurlijk kan je ook volop als niet-fotograaf/vogelaar genieten van dit wonderschone deel van Noorwegen. Vanaf het water is alles nog indrukwekkender!
Soms gooien we een hengeltje in de fjorden uit om onze vismaaltijd bij elkaar te vangen.
Het is nog broedseizoen en we zullen duizenden zeevogels zien, zoals jan van genten, papegaaiduikers én zeearenden. We varen via Rørvik waar in het nabije natuurgebied veel vogels broeden.
Een van de hoogtepunten deze reis is een bezoek aan de schitterende Swartisen gletsjer! In een prachtige baai meren we af en dan maken we een wandeling naar deze indrukwekkende gletsjer.
Op deze reis passeren we ook de poolcirkel (66˚30’NB), wat natuurlijk een feestje waard is!
Uiteindelijk komen we ’s avonds 17 mei, of ’s morgens 18 mei in de Bodø aan!
Houd er rekening mee, dat we afhankelijk zijn van de wind en het weer.
Deze reis eindigt 18 mei om 12.00 uur. Boek voor alle zekerheid pas laat op die dag een vlucht naar huis. Beter nog: neem een ho(s)tel en vlieg pas de volgende dag. De omgeving van Bodø is zéker de moeite waard om wat uitgebreider te bekijken!

Data: 7 – 18 mei 2020
Prijs: € 950/ € 1050* p.p.
Dagen: 12
Mijlen: ca. 600
Aan boord: donderdag 7 mei om 12.00 in Bergen ( bij de Oude Stad)
Van boord: maandag 18 mei vóór 12.00 uur in Bodø

*De hoogste prijs is p.p. voor een plek in een van de twee 2-persoons middenhutten met eigen douche en toilet. De vier 2-persoons voorhutten delen 2 toiletten en 2 douches.

(foto: fjord bij Swartisen gletsjer)

 

 

Go top