Tromsø – IJsland 2019

G9. Tromsø- IJsland
11 – 23 augustus 2019

We beginnen deze gecombineerde zeil-wandelreis in de gezellig stad Tromsø. Nog een dag tussen de fjorden van Noorwegen en dan kiezen we het ruime sop richting IJsland.
Dit is een heerlijke ontspannende zeilreis van 6-7 dagen.  We gaan genieten van spectaculaire zonsonder- en opgangen en er is hier een grote kans om walvissen ( bultruggen, potvissen, Groenlandse walvis..) en orka’s te spotten!

We varen langs Jan Mayen, een (Noors) eilandje midden in de Noordelijke IJszee. Het eiland is vulkanisch en de vulkaan is nog steeds actief. Misschien kunnen we bij goed weer een bezoekje brengen aan het weerstation daar!
De reis gaat dan verder naar Noord IJsland. Daar nemen we de tijd om de kust te verkennen: er zijn talloze ankerplekken en enkele leuke haventjes, zoals bv Húsavik, Dalvik, Siglufjördur en niet te vergeten het eilandje Grimsey, waar de poolcirkel overheen loopt!

Tenslotte arriveren we 22 augustus ’s avonds of 23 augustus ’s morgens in Akureyri, de plaats van waaruit je weer op het vliegtuig kunt stappen.

Data: 11-23 augustus 2019
Prijs: € 1095/ € 1195* p.p.
Aantal dagen: 13
Mijlen: ca. 850

Aan boord: 11 augustus om 12.00 uur in Tromsø
Van boord: 23 augustus vóór 12.00 uur in Akureyri

*De hoogste prijs is p.p. voor een plek in een van de twee middenhutten met eigen douche en toilet. De vier 2-persoons voorhutten delen 2 toiletten en 2 douches.

 

HOE KAN IK BOEKEN?

 

!! Met zeilen zijn we altijd afhankelijk van weer en wind! Houd bij het boeken van de thuisreis altijd rekening met een eventueel verlate aankomst. Boek je vlucht aan het eind van de ontscheping dag of liever pas de volgende dag. Via Internet zijn er allerlei overnachtingsmogelijkheden te boeken!!

Go top