Longyearbyen (Spitsbergen) – Bereneiland – Tromsø 2019

G8. Longyearbyen (Spitsbergen)- Bereneiland- Tromsø
30 juli – 9 augustus 2019
Volgeboekt!

Dit is een heel bijzondere reis, omdat we eerst nog een paar dagen in Spitsbergen zijn, Bereneiland bezoeken, een zeereis maken én tenslotte door de Noorse fjorden varen!

Dinsdag 30 juli vertrekken we uit de haven van Longyearbyen en zeilen we door de Isfjord naar Trygghamna ( = Veilige haven..). We maken nog een mooie avondwandeling en genieten van de serene sfeer hier.

De volgende dag varen we langs de kust naar het zuiden en bezoeken we de Recherchefjord, waar een prachtige plek is om voor anker te gaan. Het is ook een geliefd gebied voor beluga’s dus wie weet… (Vaak is hun gezang ín het schip goed te horen, maar laten ze zich niet aan het wateroppervlak zien).
Bij de landing hier hopen we de groep rendieren te zien, die we hier vaak tegenkomen. Ook kan je hier fossielen vinden!
Dan gaan we verder naar het zuiden, naar de Hornsund, de meest indrukwekkende fjord van West Spitsbergen! Door de vele gletsjers die hier zijn, zijn er ook vaak ijsbergen en we gaan kijken hoe ver we de fjord in kunnen varen. We blijven speuren naar ijsberen natuurlijk!
Na de overnachting zetten we dan koers naar Bereneiland, waar we in ca 2 dagen zijn. Als de wind gunstig is, bezoeken we het Noorse weerstation daar en kunnen de liefhebbers er het “Certificaat Naaktzwemmen in Arctisch water” behalen!
Afhankelijk van de tijd die we nog hebben, maken we een wandeling over dit eiland dat in bezit is genomen door duizenden zeevogels: van drieteenmeeuwen tot papegaaiduikers!
Dan kiezen we weer het ruime sop en speuren we naar walvissen en orka’s. Na ca 3,5 dag zeilen komen we bij de kust van Noorwegen aan. Ook daar kunnen we nog tussen de eilanden door scharrelen en genieten van de machtige ( weer groene!) bergen.

Tenslotte komen we ’s avonds 8 augustus of ’s morgens 9 augustus aan in de gezellige studentenstad Tromsø.

Data: 30 juli – 9 augustus 2019
Prijs: € 1095/ € 1195* p.p.
Aantal dagen: 11
Mijlen: ca. 600
Aan boord: 30 juli om 12.00 uur
Van boord: 9 augustus vóór 12.00 uur

*De hoogste prijs is p.p. voor een plek in een van de twee 2-persoons middenhutten met eigen douche en toilet. De vier 2-persoons voorhutten delen 2 toiletten en 2 douches.

Aanbevolen boek over SPITSBERGEN:
Titel: Spitsbergen-Svalbard
Auteur: Rolf Stange
ISBN 978-3-937903-14-9

HOE KAN IK BOEKEN?

 

Go top