Bodø – Tromsø (Lofoten reis) 2019

G3. Bodø- Tromsø (Lofoten reis)
27 mei – 6 juni 2019

!!VOLGEBOEKT!!

Deze reis gaat ( volgens de Noren..) door het mooiste deel van Noorwegen: de Lofoten!
Tijdens dagtochtjes varen we langs idyllische fjorden en plaatsjes. Dit is een uitgelezen reis voor vogelliefhebbers en fotografen ( het betoverende licht!!)
Vanaf het vaste land van Noorwegen, de Ofoten zeilt de Anne-Margaretha naar Reine, onze eerste stop op de Lofoten. Misschien blijven we eerst nog een dagje in de Ofoten, want daar kennen we een prachtige baai met een lekker strandje!
Vanaf Reine gaan we naar de intieme Nusfjord, waar we in een oud haventje liggen met een museum en een prachtig wandelgebied. Hier blijven we minimaal 2 nachten. Dan gaat het verder langs de kust richting Henningsvaer ( leuk plaatsje!), waar we overnachten. De volgende dag zeilen we naar de geheimzinnige Trollfjord. Deze fjord is indrukwekkend door de smalle doorgang met enorme bergen langszij.  Gelukkig is er aan het eind van deze fjord een klein steigertje gemaakt, waar de Anne-Margaretha kan afmeren ( hier is zelfs even wifi!). Nu kan je een wandeling omhoog maken naar een berghut waar je eventueel een sauna kunt nemen ( zelf hout verzamelen). Menig gast heeft hier goede herinneringen aan!
We verlaten de Trollfjord weer en hopen nu orka’s te spotten (..!!). De reis gaat verder richting Lødingen naar het noorden totdat we tenslotte in het gezellige Tromsø aankomen.
Deze reisbeschrijving is globaal: de Lofoten is een gebied met heel veel prachtige (anker) plekken en we bekijken dan wat het leukst is/ het best voor de wind enz. is.

Data: 27 mei- 6 juni 2019
Prijs: € 1195/ € 1295* p.p. !Volgeboekt!
Mijlen: ca. 350

*De hoogste prijs is p.p. voor een plek in een van de twee 2-persoons middenhutten met eigen douche en toilet. De vier 2-persoons voorhutten delen 2 toiletten en 2 douches.

NB:
Aan boord: maandag 27 mei om 12.00 in Bodø

Van boord: donderdag 6 juni vóór 12.00 uur in Tromsø

HOE KAN IK BOEKEN?

Go top