Tromsø- Bereneiland- Spitsbergen (Longyearbyen) 2017

P4 Tromsø- Bereneiland- Spitsbergen (Longyearbyen)
21 mei-3 juni 2017

Een gecombineerde reis: zeilen door de Noorse fjorden– zeilreis naar Bereneiland– bezoek aan Bereneiland- zeilreis naar Spitsbergen en een bezoek aan een aantal fjorden op Spitsbergen!

Deze prachtige reis begint in de gezellige studentenstad Tromsø. Het is de moeite waard hier wat eerder te komen, want de omgeving en de stad heeft veel moois te bieden ( oa het Polar Museum en  het indrukwekkende zee-aquarium!).
We zeilen tussen de fjorden door naar het noorden en gaan dan de Barentszee op. Na ca. 2,5 dag zeilen doemt Bereneiland op, een prachtig nauwelijks bewoond eiland, waar we voor anker gaan aan de west- of oostkust (afhankelijk van de wind!). Als het kan bezoeken we het Noorse radio station daar en is er de mogelijkheid het Certificaat Naaktzwemmen in Arctisch gebied te halen(!).
Dan gaat de reis verder naar de zuidpunt van Spitsbergen. Na ongeveer 1,5 dag zeilen vaart de Anne-Margaretha de Hornsund in (indien deze niet geblokkeerd wordt door ijs).
De Hornsund is een van de meest indrukwekkende sunds ( fjorden) van Spitsbergen: prachtige gletsjers, resten van walvisvaarders, kans op ijsberen, beluga’s ( 2016!), rendieren, walrussen en natuurlijk allerlei vogels. Aan de Hornsund ligt ook een Poolse weers/onderzoeks station en vaak worden we daar van harte welkom geheten.
Na de Hornsund gaan we naar weer een spectaculaire plek: de Recherchefjord. We gaan in een beschutte baai voor anker en laten ons verrassen door het dierenleven én voor stenen- en fossielenliefhebbers is hier van alles te zien.

Tenslotte zetten we koers naar de brede Isfjord en gaan we nog voor anker in de Tryghamna. Ook hier zien we vaak (baard)robben, rendieren, walrussen en soms ijsberen(sporen).
De reis eindigt in de hoofdstad van Spitsbergen: Longyearbyen.
Longyearbyen is een studenten ( universiteit!)- mijnwerkers-toeristen stadje. Het is zeker de moeite waard een extra dag uit te trekken om de sfeer hier op te snuiven.
Vanuit Longyearbyen gaan er dagelijks diverse vluchten naar het vasteland van Noorwegen.

 

Data: 21 mei-3 juni 2017
Aan boord: 21 mei om 12.00 uur
Van boord: 3 juni vóór 12.00 uur
Aantal dagen: 14
Prijs: € 1295/ € 1395* p.p. in een 2-persoons hut

* De hogere prijs geldt voor een tweepersoons hut met eigen douche en toilet

HOE KAN IK BOEKEN?

Go top