Spitsbergen – Tromsø 2017

P7. Spitsbergen- Bereneiland- Tromsø

 

Deze geliefde reis begint op Spitsbergen, waar we ca. nog 3 dagen de tijd hebben om te genieten van de spectaculaire fjorden met hun grote gletsjers (Hornsund!), ijsbergen, (sporen van) ijsberen…
We maken hier een mooie combinatie van zeilen en wandelen.
Als we om 12.00 uur ingescheept zijn, vertrekken we naar het noordelijk deel van de Isfjord: Trygghamna. In deze veilige haven gaan we voor anker en dan gaan we aan land.
We hebben hier soms baardrobben, poolvossen en walrussen gezien.

De volgende dag varen we verder richting Recherchefjord en daar gaan we voor anker bij een oude “strandwal”. Hier zijn nog fossielen te vinden en we zien vaak rendieren. Met wat geluk spotten we ook nog een ijsbeer, op zoek naar wat voedsel(!).

De volgende ochtend vertrekken we naar de Hornsund. Deze schitterende fjord bezoeken we, als het weer of eventuele ijsgang dat toelaat en we maken dan een prachtige tocht langs de indrukwekkende gletsjers. We overnachten dan in deze fjord en de volgende dag verlaten we Spitsbergen en zetten we koers naar Bereneiland. Dit traject is een kleine 230 mijl, ca 2 dagen en nachten doorvaren. Aangezien we op een hoge breedte varen en het hartje zomer is, is het ’s nachts nog licht. Aangekomen bij Bereneiland (foto!) zoeken we een beschutte ankerplek en gaan we, als het weer gunstig is, aan land.

Leuk is altijd om het weer station te bezoeken, waar ook het Certificaat “Naaktzwemmen op hoge breedte” gehaald kan worden!

Na Bereneiland verkend te hebben gaan we weer anker op en maken we de oversteek naar de kust van Noorwegen. We zeilen ca. 3 dagen non-stop door naar de Tjeldsundet en varen dan door naar Tromsø. We komen 10 juli ’s avonds, of 11 juli ’s morgens in Tromsø aan.

Data: 4-11 juli 2017
Aan boord: 4 juli om 12.00 uur
Van boord: 11 juli vóór 12.00 uur
Aantal dagen: 8
Prijs: € 1050/ € 1150 * p.p. in een 2-persoons hut
*De hogere prijs is voor een tweepersoons hut met eigen douche en toilet.

HOE KAN IK BOEKEN?

Go top