Punta del Este (Uruguay)- Ushuaia 2017

P14. Punta del Este- Punta Arenas- Ushuaia 24 nov.- 14 dec. 2017
Mijlen: 1685

+++LAST-MINUTE AANBIEDING: € 895 P.P. +++

Het inschepen is in de badplaats Punta del Este, de “goudkust” van Uruguay! Als je tijd hebt, is het leuk wat eerder in deze plaats aan te komen. Via Internet zijn er allerlei ho(s)tels te vinden!

Als de trossen los gaan, genieten we nog even van het zwoele weer, maar al gauw merk je dat je in een andere klimaatzone terecht komt: de zee wordt kouder en de extra kleren kunnen uit de kast…

We worden verwelkomd door kaapse duiven (petrols) en de eerste albatrossen melden zich. De zee is rijk aan voedsel en daarom zien we steeds meer vogels.

Als we bij de Straat Magellaan aangekomen zijn, gaan we Patagonië binnen en klaren we ons in in Puntas Arenas (Chili). Onderweg zullen we door honderden zwart-witte dolfijnen begeleid worden. Ook de eerste pinguïns gaan we hier zien!
Nu varen we in het mystieke Patagonië met zijn schitterende bergen, gletsjers, verborgen caletta’s ( binnen meertjes) en fjorden. Dit deel van de reis is voor velen het hoogtepunt! We nemen zoveel tijd als mogelijk en proberen vaak aan land te gaan om, zonder een enkele toerist in de buurt, het land te verkennen.

Soms cirkelen de condors over het schip en we zien regelmatig walvissen, pelsrobben en dolfijnen.
Meestal zijn we een van de weinige schepen hier in dit gebied en waan je je alleen ( met de Anne-Margaretha en crew) op de wereld.
Misschien ontmoeten we weer een visser, die ruimhartig zijn vis ( zalm e.d.) aanbiedt ( voor een fles wijn…).

Patagonië kan je bijna niet beschrijven, maar moet je voelen en beleven..!
Tenslotte komen we aan in Ushuaia.

Data: 24 november- 14 december 2017
Aan boord: 24 nov. om 12.00 uur
Van boord: 14 dec. vóór 12.00 uur
Aantal dagen: 21
Prijs: €1950 € 2050 * p.p. in een 2-persoons hut ! Last-Minute aanbieding: € 895 p.p.

 

HOE KAN IK BOEKEN?

Go top