Patagonië 2018

P18 Patagonië

De PATAGONIË Reis met de Anne-Margaretha: 11 maart- 4 april 2018

De tocht door Patagonië gaat van het zuiden (Ushuaia) naar het noorden (Puerto Montt). De eerste dagen/weken varen we via het Beagle Kanaal, door Straat Magelaan verder naar het Noorden. Er zijn hier talloze eilanden en baaien ( calleta’s genoemd) waar we kunnen ankeren en waar we aan land kunnen gaan. Het is de bedoeling dat we kalmpjes aan naar het noorden gaan met onderweg veel stops om te wandelen. We hebben uitgebreide kaarten en pilots van dit gebied en hebben zelf deze reis al enige keren gemaakt! Tussen de duizenden eilanden en afhankelijk van weer en wind zullen we aanlegplekken/ankerplaatsen zoeken. Dan gaat het richting Puerto Montt, waar dit deel van de reis afgelopen is.

 

Patagonië, land van de grootvoetigen….

Zeilend met de Anne-Margaretha door Patagonië waan je je alleen op de wereld… Een wereld waar de natuur nog grotendeels ongeschonden is en waar de zeedieren je nog onbevangen tegemoet komen. Patagonië heeft al eeuwenlang een magische aantrekkingskracht gehad op ontdekkingsreizigers, klimmers en andere reizigers.
Het is een gebied met gematigde en koude klimaten, anders dan in de rest van Zuid-Amerika.
De smalle strook aan de westkant, het deel dat bij Chili hoort, is een aaneenschakeling van fjorden, regenwoud en vulkanen.
Zuid Patagonië is het gebied van de grote continentale ijskappen. Tientallen gletsjertongen stromen aan de westkant tot in zee. Dit is ook het land van de fascinerende stormluchten!
Naast orka’s en andere zeedieren is de condor hier ook vaak te spotten, net als vele andere vogels..
Om de natuur te behouden zijn er in Patagonië en Vuurland inmiddels ruim 38 nationale parken en reservaten opgezet.

Reisschema: 11 maart 2018 Ushuaia – 4 april 2018 Puerto Montt
Aantal dagen: 25
Afstand: ca. 1700 Mijl

 

Go top