La Palma – La Gomera – Kaap Verdische Eilanden 2017

P11. La Palma- La Gomera- Kaap Verdische Eilanden (Sao Vicente)

Mijlen: ca. 830

Vanaf het eiland La Palma (Santa Cruz) zeilen we eerst naar het idyllische La Gomera. We nemen een dag te tijd om hier te verblijven ( snorkelen/ zwemmen/ wandelen/enz.).
Dan wordt het weer tijd om verder naar het zuiden te varen en hopen we de NO passaat op te pakken. In dit deel van de Oceaan heb je kans om walvissen ( bultruggen, potvissen, vinvissen) te zien!
Na enkele dagen dag en nacht door zeilen zien we de tropische eilandengroep opdoemen: de Kaap Verdische (= Groene) Eilanden. We gaan op het eiland Sao Vicente van boord en hier eindigt deze reis.
Kaapverdië werd in 1587 een Portugese kolonie. De eilanden vormden onder andere een belangrijke locatie voor de slavenhandel. De bevolking van Kaapverdië is dan ook ontstaan uit een mix van Portugese kolonisten en Afrikaanse slaven.
Schepen op weg vanuit Europa naar alle windstreken die hier afmeerden, sloegen water, gevogelte en fruit in. In ruil gaven de zeevaarders aan de Kaapverdiërs meestal rookartikelen zoals pijpen, tabak maar ook kleding.
Op 5 juli 1975 werd Kaapverdië uiteindelijk onafhankelijk van Portugal.
Wij zullen hier ook onze laatste verse waar voor de overtocht naar Brazilië inslaan

Data: 29 september- 10 oktober 2017
Aan boord: 29 sept. om 12.00 uur
Van boord: 10 okt. vóór 12.00 uur

Aantal dagen: 12
Prijs: € 895/ € 995 * p.p. in een 2-persoons hut
*De hogere prijs is voor een tweepersoons hut met eigen douche en toilet.

HOE KAN IK BOEKEN?

 

 

 

Go top