Kaap Verdië- Salvador de Bahía 2017

P12. Kaap Verdië- Salvador de Bahía (Oceaan reis)

Mijlen: ca. 2000

Vanuit Sao Vicente (Kaapverdië) beginnen we hier met de Atlantische Oceaan oversteek. We laten ons meenemen door de passaatwinden en steken in ca. 2,5 week dit water over. Het ritme van de Oceaan bepaalt ons leven aan boord.
We zeilen door de doldrums, waar we naast windstiltes ook plotselinge stortbuien tegen kunnen komen. Tijdens zo’n stortbui heb je de kans heerlijk je haar weer eens met zoet water te wassen (!). Dankzij deze buien hebben we soms onwaarschijnlijk mooie luchten en blíjf je fotograferen.
De vislijn zal regelmatig buiten boord hangen en zo vullen we onze maaltijden aan. Ook word je hier regelmatig verrast door vliegende vissen. (Soms valt er wel eens een door een van de openstaande luiken…). Eén keer jaagde een zwaardvis onze gouddorade, die we net aan de haak hadden gekregen, achterna.

Natuurlijk gaan we bij de sprookjesachtige eilandengroep Fernando de Noronha, voor de Braziliaanse kust, voor anker! We komen dan in een speelvijver van dolfijnen en waterschildpadden terecht! Het witte strand doet onwerkelijk aan en het is heerlijk even van de ontspannen sfeer hier te genieten. Dan gaan we weer anker op en zeilen we verder naar de kust van Brazilië en komen we tenslotte in de haven van Salvador de Bahía aan.
Deze bruisende Braziliaanse stad is zeker een extra bezoekdag waard!

Data: 12 oktober- 2 november 2017
Aan boord: 12 okt. om 12.00 uur
Van boord: 2 nov. vóór 12.00 uur

Aantal dagen: 22
Prijs: €1250 € 1350 * p.p. in een 2-persoons hut
*De hogere prijs is voor een tweepersoons hut met eigen douche en toilet.

HOE KAN IK BOEKEN?

 

 

Go top