Langs de Chileense kust (Puerto Montt- Arica) 2018

P19. Langs de Chileense kust (Puerto Montt- Arica)

Mijlen: 1600

 

Bij het verlaten van Patagonië zijn we in Puerto Montt aangekomen.
Dit deel van de wereld is nog niet door toeristen ontdekt, hoewel de besneeuwde vulkaantoppen aanlokkelijk in de verte liggen. Kom als je wat extra tijd hebt hier een paar dagen voor ons vertrek aan en huur een autootje en ga de omgeving verkennen!
In de haven van Puerto Montt monster je aan.
Onze tocht naar de Pacific gaat eerst door een smalle doorgang, waar we vooral de 8 knopen stroom méé moeten hebben! Tenslotte komen we op de eindeloze Stille Oceaan terecht. Met wat geluk zien we in deze buurt een groep blauwe vinvissen, die zich hier vaak bevindt om te foerageren!
De Humbolt stroom neemt ons mee naar het noorden en de heersende winden zijn hier ZZW.
We komen de meest prachtige vogels tegen, die je nergens anders ziet. Ons vogelboek van Chili ligt altijd klaar. Door de koude Humbolt stroom is het water heel voedselrijk en trekt dat veel vogels en andere dieren aan.
Dit is een tocht met de Anne-Margaretha die ons steeds verder naar het warme (!) noorden voert en waar mogelijk gaan we voor anker bij onbewoonde eilandjes en verscholen baaitjes.
Eén stad mogen we niet missen: Valparaíso! In een klein haventje vlak voor de stad meren we af en iedereen heeft een dag de tijd ( met de bus) naar Valparaíso te gaan, een stad die voor het grootste deel op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat. Prachtig zoals de oude stad fleurig is opgeknapt en overval vind je leuke winkeltjes, kroegjes, restaurantjes.
Misschien dat we ook nog even langs het kleurrijke Valdivia gaan.
Hoogtepunt van deze reis zijn een aantal vogeleilanden, oa Isla Damas en Isla Santa Maria waar duizenden pelikanen, diverse soorten gieren en andere vogels wonen. Meestal kom je er geen mens tegen, behalve de crew van de Anne- Margaretha!
Het wordt steeds warmer, we komen in de tropen. Het water blijft vrij koud door de koude Golfstroom, dus het is niet echt een zwemvakantie.
Uiteindelijk komen we na 23 relaxte dagen weer in de realiteit van het ” gewone leven” terecht: we arriveren in de levendige havenstad Arica. Ook hier domineren de vogels en zeeleeuwen, die gemoedelijk op het land tussen de huisjes liggen.
Je verlaat nu een totaal andere wereld dan dat je thuis gewend bent. Misschien nog even een of meerdere daagjes in Arica blijven, maar dan wacht het vliegtuig weer.
Deze bijzondere reis is altijd snel volgeboekt, dus als je meewil, meld je dan zo snel mogelijk aan.
Data: 6-28 april 2018
Aan boord: 6 april om 12.00 uur
Van boord: 28 april vóór 12.00 uur

Aantal dagen: 23
Prijs: €1650 € 1750 * p.p. in een 2-persoons hut
*De hogere prijs is voor een tweepersoons hut met eigen douche en toilet.

HOE KAN IK BOEKEN?

Go top