Bodø – Tromsø (Lofoten) 2017

P3. Bodø-Tromsø
9-19 mei 2017
( ca. 350 mijl) LOFOTEN REIS

We liggen in de gezellige haven van Bodø en vertrekken meteen zodra de laatste gast aan boord is gestapt.

Onze Lofotenreis is altijd een ontdekkingsreis. Dit deel van Noorwegen is zeer geliefd bij de Noren zelf. Vooral kunstenaars houden van dit gebied vanwege het prachtige licht en de indrukwekkende bergen, gecombineerd met water.
Afhankelijk van weer en wind steken we gelijk over naar de Lofoten, of blijven we nog even aan de Noorse kant: in de fjorden van de Ofoten. Hier zijn verschillende prachtige plekken, waar we graag met onze gasten komen. We kunnen hier volop wandelen.

Eenmaal in de Lofoten bezoeken we zeker Nusfjord, een musemdorpje dat prachtig tussen de bergen in een fjord ligt. Hier blijven we 1-2 nachten om heerlijke wandelingen te maken. Omhoog geklommen kan je genieten van een spectaculair uitzicht!
Daarna gaat het verder naar het schilderachtige Henningsvaer. De gezellige winkeltjes van oa een glasblazer en leuke restaurantjes maken dat we dit stadje elk jaar weer bezoeken.
Elke keer zoeken we weer nieuw baaien en fjorden op, maar de Trolfjord ontbreekt zeker niet deze reis. Hier is het mogelijk om naar een hoger gelegen hut te wandelen en eventueel een sauna te nemen!
Gaan we de groep orka’s komende reis weer zien, die we hier al diverse keren in de fjorden gespot hebben? Er leeft hier een orka-familie, die we bijna elke reis weer tegen komen!
Tijdens deze Lofoten reis leggen we relatief korte afstanden af, zodat we genoeg tijd hebben om op ons gemak alles te bekijken. Het is een reis die geschikt is voor zeilers én wandelaars, fotografen, biologen, vissers… en rustzoekers!
Het is broedseizoen en we hopen weer verrast te worden door zee-arenden, papegaaiduikers en nog veel andere vogels.
’s Avonds bij een heerlijk bereide maaltijd kunnen we nagenieten van alle mooie belevenissen.
Het eindpunt van deze reis is Tromsø , een gezellige studentenstad met een aantal zeer bezienswaardige musea, waaronder het Polar Museum, waar de geschiedenis van de poolontdekkers wordt belicht! Beroemd is hier ook het zee-aquarium!

Voor meer impressies: Het fotoalbum Lofoten

Data: 9-19 mei 2017
Aan boord: 9 mei om 12.00 uur
Van boord: 19 mei vóór 12.00 uur
Aantal dagen: 11
Prijs: € 1195/ € 1295 * p.p. in een 2-persoons hut

* De hogere prijs geldt voor een tweepersoons hut met eigen douche en toilet

HOE KAN IK BOEKEN?

 

 

Go top