Tja, de Drake weer…

21 februari 2015

21 februari 2015

Anne-Margaretha in Harberton(foto: Harberton)
Afgelopen woensdag meldden zich de nieuwe enthousiastelingen voor onze 3e Antarctica reis op de steiger in Ushuaia! Vijf nationaliteiten dit keer.
De formaliteiten verliepen redelijk vlot en we konden woensdagmiddag, 18 februari dus vertrekken! Met rustig weer voeren we naar Estancia Harberton, het zuidelijkste dorpje van Argentinië. Even nog aan land de benen strekken en de volgende dag naar de Drake.  Geen zuchtje wind in eerste instantie…, maar in tweede instantie..! De wind trok flink aan en draaide naar het ZW, dus we moesten hoog aan de wind door de opbouwende golven. De eerste mensen kropen al in hun kooi. Alleen een paar echte geluksvogels?/die-hards? hielden zich staande, zo gelukkig ook Heinz, de kapitein!

Albatros bij Anne-MargarethaOp de gripfiles was te zien dat de wind in de loop van vrijdagnacht zou draaien naar het NW en tenslotte in het westen zou blijven zitten en minder zou worden ( van 45 kn. naar 30kn.). Pff, een goed vooruitzicht!
Inmiddels zijn de meesten weer herrezen en komt Antarctica al naderbij. (Wij natuurlijk dichterbij Antarctica..)
De wind gedraagt zich beter, de stemming is goed en iedereen verheugt zich weer enorm op het avontuur, dat Antarctica heet!
Alle thuisfronten gegroet,

Heinz

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 + dertien =

Go top