Texas bar

22 juni 2016

Daar liggen we weer in de beschermde lagune bij Hornbaekpollen, beter bekend als de ankerplek bij de Texas bar ( waar ooit een mooie film over ijsberen werd opgenomen).
Om de hoek ligt de imposante Monaco gletsjer, die we van vrij dichtbij bekeken hebben… Een paar enorme knallen en vlak voor onze neus brak een flink stuk gletsjer af… Spectaculair om te zien, maar toch een veeg teken. Volgens de kaart zijn we een flink stuk het land op gevaren… De imposante gletsjer bestaat nu al uit 2 delen.
Vanmorgen zijn we vertrokken uit ons geliefde Mushamna: een prachtig natuurlijk “haventje” met zee-ijs en robben erop. Een ideale plek voor ijsberen, maar helaas waren die even niet aanwezig. We blijven zoeken.
De winter is dit jaar op Spitsbergen zeer zacht geweest: de Isfjord ( bij Longyearbyen) is helemaal niet dichtgevroren geweest een ook is er in het westen weinig sneeuw gevallen. Twee jaar terug was het zee-ijs zo zuidelijk gekomen, dat we niet verder dan de Smeerenburgfjord konden. Nu is alles ijsvrij en konden we naar de Liefdefjord in het oosten.
De Certificaten “zwemmen in het hoge noorden” hebben we al aan vijf stoere gasten en maten kunnen uitdelen!
We zijn nu halverwege deze reis en iedereen heeft het erg naar zijn/haar zin!
Alle thuisfronten gegroet,
Greet

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 × 5 =

Go top