Terug in Nederland

31 december 2010

Einde wereldreis 2010

Zaterdag 28 augustus 2010

Het is weer voorbij..! De Anne-Margaretha is 25 augustus, keurig op tijd, ondanks ons oponthoud met de Marechaussee die ons sommeerde achter hen aan te komen en die ons streng, maar correct controleerde, in IJmuiden afgemeerd.
Voor Heinz was het toch praktisch een jaar geleden dat hij voet op Nederlandse bodem zette. Iedereen kreeg zijn of haar Certificaat en Ulrich kreeg eindelijk, na bijna een jaar meegezeild te hebben… zijn Certificaat met daarop de 21.500 mijlen die hij aan boord was! Dit zal waarschijnlijk zelden voorkomen!
Het was een mooie, een bewogen en een leerzame reis. We hebben weer vooral heel veel gastvrijheid van de bezochte landen ontmoet. Allerlei mensen hadden we aan boord, met de gebruikelijke grote diversiteit aan karakters en verhalen. Meestal was het gezellig, soms kwam iemand zichzelf tegen op een schip waarop je het toch gewoon met elkaar moet rooien: een bootje om is er niet bij en iedereen is bepalend voor de sfeer. Ik heb wel eens gelezen: een aantal weken op een schip zitten met een groep is eigenlijk nogal onnatuurlijk; te vergelijken met een klooster of een gevangenis…. Alles wordt vergroot: grote ego’s moeten zich leren aanpassen en dat is niet iedereen gegeven. Gelukkig weten de meesten waaraan ze beginnen en zo hebben we gelukkig de meeste tijd plezier aan boord.

Aan alle gasten dank voor jullie inzet om er een prachtige reis     van te maken. Hopelijk zien we sommigen van jullie terug op een  van onze volgende reizen.

Maar nu eerst even (relatieve) rust: de Anne-Margaretha weer helemaal in topconditie brengen en wijzelf “gewoon” even thuis, met de benen op de bank..:)

Hartelijke groet aan allen,

Greet & Heinz

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 − 4 =

Go top