Terug in Longyearbyen

23 juli 2012

23 juli 2012

Afscheid van de Noors/Belgische/Engelse groep.

Vanaf de Magdalenafjord zijn we in één ruk naar het zuiden gevaren. Bij de Alkhornet wachtte ons de laatste dag nog een verrassing: we vonden een vossenhol met 2 kleine vosjes. Vader en/of moeder hield zich voorzichtig op een afstand, maar de jongen waren nieuwsgierig en lieten zich van alle kanten fotograferen! (Heinz had geen camera bij zich helaas).

Met een heldere lucht en een lekker windje kon iedereen nog vanuit de dinghy foto’s maken van ons mooie schip! Tevreden stapte vrijdagochtend iedereen van boord en ’s avonds werd de crew nog uitgenodigd voor een etentje in Kroa ( hét restaurant in Longyearbyen).

De 2e reis in Spitsbergen is volbracht en vandaag komen de (Nederlandse) gasten voor de 3e reis aan boord. Piet is weer de kok (en gids), dus dat zal weer smullen worden.
Zo langzamerhand kennen we de aantrekkelijke plekken in Spitsbergen;  we verwachten weer veel walrussen, rendieren, ijsberen en poolvosjes te zien.
Helaas zijn er afgelopen weken ín de Krossfjord (vlakby Ny Alesund) 10 minke-whales geschoten door de Noren… We hebben de laatste 2 reizen dan ook nauwelijks walvissen gezien..! Waar zijn ze toch mee bezig..? Spitsbergen: het dierenleven aan  land wordt beschermd, maar het leven in de zee is vogelvrij.
In Longyearbyen lag een schip van Greenpeace. We zijn benieuwd wat hun invloed daar is. We gaan het navragen.

Ik ben weer even een paar weken in Nederland, maar Heinz en bemanning Esther G., Daniël en kok Piet gaan er weer mooie reizen van maken! Gasten zijn dit keer: Joke van B., Hanneke, Walther en Noustha K., Paul, Ellen en Pim.

Greet

Esther vaart de gasten rond

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

acht + 7 =

Go top