Spitsbergen, 22 juni 2014

22 juni 2015

zwemmen op spitsbergenGisteren de langste dag! Deze dag wilden we op gepaste wijze vieren! Vanaf de Magdalenafjord zijn we verder naar het noorden gegaan r. Smeerenburgfjord, waar de Nederlanders een twijfelachtig verleden hebben ( Té veel walvissen gevangen in de 17e eeuw…!)

Het werd nu toch echt eens tijd voor een ijsbeer… Eindelijk ontdekte Sylvia, en passant, 2 ijsberen aan de kant. Natuurlijk net bij en ondiepte, zodat we niet heel dichtbij konden komen, maar toch!

Het pakijs ligt dit jaar heel zuidelijk en de ingang van de Smeerenburgfjord ligt vrij vol met drijfijs. Heinz zig-zagt er keurig tussendoor. Een zware mist komt op ons af… Deze trekt echter snel op en bij de Fuglefjord aangekomen is het weer prachtig weer! Helaas ligt deze prachtige fjord ook vol ijs en kunnen we, ook via een omweg onze ankerplaats, Sallyhamna, niet bereiken.

Dan maar plan B, maar niet voordat Julie, Sigrid en Samuel een ijsduik hebben genomen vanaf een ijsschots! Ze hebben hun Certificaat: Naaktzwemmen in polaire wateren ( 79.49 noord!) dik verdiend!!

Door het vele ijs toch maar terug naar de Magdalenafjord. Bij een landtong spot Heinz weer een beer! Met veel smaak verobert hij /zij een vette walrus! Goed te zien dat er voor sommige van hen nog voldoende te eten is! Het zuidelijke pakijs is gunstig voor ze, vanwege de robben en walrussen die daarop rusten!

In de stralende zon proosten we middernacht op deze prachtige dag!

Greet

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 + 14 =

Go top