Sneeuw…

7 mei 2012

Maandag 7 mei 2012

Ik heb net 4 uur geslapen. Noorwegen is anders dit voorjaar dan een jaar geleden…
Net opgestaan om de trossen meer ruimte te geven vanwege het vallende water. De natte sneeuw is weer weg van het dek. Na prachtige dagen in de Lysefjord en in de bergen van Sundal, rokjes- dagen in Bergen, worden we nu op winterse buien getrakteerd. Het is een spektakel, varend tussen de rotsen en bergen en alles om je heen wordt wit bepoederd. Het voordeel is dat je met een schip geen winterbanden nodig hebt. En ik ben weer eens verliefd geworden… op mijn verwarmde stuurhut. Zo genieten we van de prachtige oerlandschappen van dit land.
We liggen nu in de pittoreske haven van het eiland Silda, ten noorden van Maloy .
Straks gaan we wandelen in dit berglandschap en dan verder naar Runde met een kolonie van Papegaaiduikers.

Heinz

Maandag 7 mei (vervolg)

We zijn net in Runde aangekomen.
Een piepkleine haven waar we maar net door de invaart passen. We liggen aan de gastensteiger. Mazzel dat het vroeg in het seizoen is en wij de enigen zijn hier! De haven is door ons nu vol. Tijdens de overtocht was er geen wind, dus bij Stadtlandet (en eigenlijk het hele stuk) flink liggen rollen…. Sommige van de nieuwe gasten begonnen er aardig groen uit te zien…
De bewoners hier zijn vriendelijk: blij weer eens mensen te zien. Er leven hier nog12 mensen en in de zomer 200, dus hebben we nu de bewoning met meer dan 50% verhoogd!
Morgen klimmen naar de puffins (papegaaiduikers). We hopen op goed weer en dat ze ook thuis zijn ..die lieverds.
Groeten, Heinz

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een + acht =

Go top