Saint Malo, bericht vanaf de Anne-Margaretha

26 juli 2015

  • St Malo Stadsmuur
  • kaartje-Kanaal-Eilanden
  • franse-douane-op-anne-margaretha
  • dolfijnen-golf van biskaje
  • anne-margaretha-st-malo

26 juli 2015

Op 19 juli 2015 zijn we vanuit La Coruna  met goed weer zeilend de haven uit vertrokken, de oceaan op. Aan boord tien gasten, vier bemanningsleden en… Heinz, nog steeds want hij is al bijna een jaar aan boord als schipper van de Anne-Margaretha.

We varen non-stop en dit betekent ook dat er wacht gelopen wordt. Tijdens de wachten ontstaan er mooie gesprekken en zo raakt de crew steeds beter bekend met het schip en elkaar. Met rustig weer zetten we koers naar het Noorden met af en toe een koude bewolkte nacht maar dit wordt overdag ruimschoots goed gemaakt doordat we regelmatig walvissen en spelende dolfijnen rondom het schip zien!

Voordat we de haven van Brest inlopen worden we gespot door de Franse Douane. Een ploeg van 7 douaniers naderen ons in een snelle RIB en enteren de Anne-Margaretha. Ze zijn uiterst vriendelijk en controleren naast de papieren alles, het schip wordt helemaal onderste boven gehaald maar ook weer netjes achtergelaten. Na ca. 1,5 uur verlaten ze de Anne-Margaretha en mogen we weer doorvaren.

We maken een tussenstop in Brest waar een van de gasten het schip verlaat nadat hij geblesseerd is geraakt tijdens een val. Hij gaat terug naar Nederland en later horen we dat hij daar goed is aangekomen en het gelukkig allemaal meevalt met zijn kwetsuur.

We varen door naar Saint Malo waar we op 23 juli 2015 aankomen en vanwege een aankomende depressie een paar dagen blijven liggen. Tijd om te relaxen, te shoppen en te genieten van de Franse gastvrijheid en Franse keuken!

26 Juli 2015 vertrekken we in de richting van de Kanaal Eilanden, waar we na “slechts” 40 zeemijl als eerste Jersey zullen aandoen. Een paar dagen Eiland hoppen en dan koers zetten naar Nederland.

Groetjes van de reizigers van Anne-Margaretha

(foto’s: Anne-Margaretha in St. Malo)

 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee × 5 =

Go top