Richting evenaar!

21 oktober 2014

dinsdag 21 oktober 2014

Anne-Margaretha Atl. OceaanWe zijn onderweg. Al twee dagen blaast de passaatwind ons richting het Zuiden, op weg naar Brazilië vanaf de Kaap Verdische Eilanden. Bij vertrek uit Mindelo kregen we eerst te maken met wat lokale effecten van de hoge eilanden, zodat er al snel gereefd en weer ontreefd moest worden. Tot aan het eiland Brava (zuidwest Kaapverden) voeren we op een koers ZZO, daarna pikten we de NO-passaat pas echt goed op en kon het bezaanstagzeil erbij, naast de vaste bezetting met bezaan, grootzeil, fok en kluiver.
De bemanning moet nog wennen aan de enorme hitte overdag, hoewel het ’s nachts wel heerlijk is met een frisse bries en 25 graden. De uren worden wachten en 6 wachten maken een dag. Met dag afstanden van rond de 125 mijl verwachten we nog zo’n 15 tot 18 dagen op zee te verblijven.
Gelukkig is iedereen de lichte deining gewend en kan er genoten worden van het ritme van de oceaan. Een enkele keer verschrikt het schip een groep vliegende vissen, die dan een twintigtal meters over het water scheert, op weg naar veiliger water. Verder is het stil en leeg. We hopen nog stiekem op een blik op de racemonsters van de Volvo Ocean Race, maar realiseren ons dat die waarschijnlijk (jammer!) geen partij voor ons zijn.
De nieuwe maan zorgt voor een ongekende sterrenhemel met vele nieuwe sterren. Met behulp van de sextant meet ik dagelijks 2x een paar hemellichamen om de positie te bepalen. Vanochtend om 0600 boordtijd (3 uur vroeger dan Nederland) was onze vastgestelde positie: 12*57,3′ Noord en 25*18,0′ West. Nog 6 dagen tot de evenaar!

Atlantiche Oceaan Anne-MargarethaGroeten van allen aan boord!
Maarten

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

20 − 2 =

Go top