Raudfjorden

22 juli 2011

Vanmorgen hebben we de Holmiabukta verlaten. We lagen er heerlijk voor anker met uitzicht op de berg, waar 3 weken terug het berenschouwspel was. Helaas waren de beren verhuisd naar een andere plek…. Een groot walvisbot op de kant herinnerde nog aan een uitgebreide eet-partij…. De lucht begon te betrekken en voor het eerst voeren we niet meer onder een strak blauwe hemel.

De tocht ging verder naar het oosten: de Raud-fjorden in, waar we nu in de Alicehamna voor anker liggen. Vanmiddag een koude, maar mooie wandeling gemaakt.

Morgen wordt het even flink doorvaren: we hebben besloten naar de Hinlopen Straat te varen en daar naar de Murchisonfjord te gaan, waar we meer ijs, sneeuw en hopelijk walrussen en ijsberen te zien zullen krijgen. We varen daarvoor 80 mijl naar het ONO en als het pak-ijs/ drift-ijs het toelaat zullen we daar de volgende dag voor anker gaan.

De stemming is opperbest en iedereen groet het thuisfront hartelijk!

Greet

1 comment

  1. Comment by Friedeke

    Friedeke Reply 22 juli 2011 at 21:12

    hallo zeilers! Even laten weten dat ik regelmatig de website opzoek om jullie avonturen te volgen.. Fantastisch wat jullie allemaal beleven! (Wel flink schrikken toen de AM op drift was geraakt in Longyearbyen.. ) Ik geniet zelf nog volop na van onze reis en vertel bijna dagelijks aan iedereen die het wil horen over onze belevenissen. En Greet ik ben nu facebookfriend met Merete, je weet wel, de noorse vrouw die we troffen op bereneiland. Dus ik zie regelmatig prachtige fotoos van dat bijzondere eiland. Als je haar op de terugreis weer ziet doe haar dan de groeten! Heel veel plezier en behouden vaart!
    hartelijke groet Friedeke

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een × 1 =

Go top