Overpeinzingen van Carla

3 juli 2018

De Oversteek…
Daar gaan we dan. Na een paar dagen Bermuda is daar ‘de grote oversteek’ met de Anne-Margaretha.
De wind besnuffelt ons en geeft de tijd om een rustige start te maken en in het ritme van de wacht (en elkaar) te komen.
De eindeloosheid van de oceaan boezemt me geen angst in, maar geeft vertrouwen.
Dan lijkt het erop alsof ‘The Atlantic’ ons aan een kleine test onderwerpt… Donkere wolken verschijnen, de wind neemt toe en laat de golven schuimen. Zeiljassen worden aangetrokken en verheugen zich, net als ik.
De ‘manen van Heinz’ pluimen parmantig omhoog en vertellen dat de wind nog wat toenemen zal.
Het siddert. Het siddert in mij, volmaakte zotheid om me heen en toch het roer in handen houden. Het vervult mijn verlangen.
De onstuimigheid neemt ons mee in de nacht en de dag die volgt. Dan lijken we de test te hebben doorstaan en worden we beloond voor onze heldendaden. De wind neemt af en de zon laat zich van haar beste kant zien. Het eten smaakt ons allen weer goed en er ontstaat als vanzelf rust en ruimte, hoewel we nog steeds gestaag doorvaren. We tikken zelfs even een snelheid van 12 knopen aan en zijn trots op ‘onze Anne’.
Wat heeft ze veel te geven. Al kuierend over het schip is er altijd wel een plek te vinden om te mijmeren over dat wat was en dat wat gaat komen.
Dan, uit het niets lijkt het, verschijnt er een groep dolfijnen. ‘Ons Anne’ laat met zich spelen, ze is zorgzaam en bemoedigend.
De tijd staat even stil.
Zo snel als de dolfijnen verschenen zijn, zo snel ook kiezen ze weer hun eigen weg. Ons in verwondering achterlatend.
We hebben nog een paar dagen om ‘aan de overkant’ (de Azoren) te geraken. Nu al denk ik met weemoed terug aan de tijd die is en laat ik me wederom een fishermens’s friend goed smaken (al twee pakjes opgesnoept!).
De sproetjes, die ik als kind had en die zich op dit schip weer laten zien, zullen gelukkig nog een poosje blijven. We hebben het goed, meer dan goed. Laat mij nog maar een poosje dobberen.

Carla (Een van gasten die in Arica/Chili aan boord is gekomen)

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeventien − dertien =

Go top