Op weg naar Narvik

14 mei 2011

Zaterdag 14 mei 2011

Ondanks de blauwe luchten, moesten we gisteren toch even pas op de plaats maken…. Een harde NO wind dwong ons een extra dagje in Bodö te blijven liggen. Natuurlijk is het de moeite waard hier nog even te mogen rondkijken, maar we willen tenslotte morgen in Narvik zijn!

Gaan mooie vergezichten ooit vervelen? Wennen we ooit aan majestueuze bergen met witte toppen, hoog in de blauwe lucht? Noorwegen is indrukwekkend. We hebben dit land wel eens met Patagonië vergeleken en dat klopt min of meer. Hier kunnen we echter af en toe (toch weer) een lieflijk dorpje zien opdoemen, achter het volgende eiland.

We zeilen nu al enige weken in west-Noorwegen, de streek die bekend staat om haar wisselvallige weer. Is het weer continu schitterend, zoals nu, dan is het hier verpletterend mooi en indrukwekkend.

Vannacht om 03.00 uur zijn we uit Bodö vertrokken: de wind is wat minder, maar kan af en toe in nauwere doorgangen nog even flink doorblazen. De laatste 100 mijl zijn ingezet en met de Lofoten zichtbaar aan de overkant ( volgende week gaan we er heen!!) varen we verder noordwaards naar Narvik, alweer de eindbestemming van het 2e traject!

Heinz

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negentien − 13 =

Go top