Nieuwsbrief Zomer 2012

26 juli 2012

Nieuwsbrief Zomer 2012

Zomer 2012

We zitten nog midden in de zomer en het vaarseizoen is volop bezig. Het weer in Nederland is erg wisselvallig, maar we laten ons niet weerhouden het water op te gaan!

De Anne-Margaretha bevindt zich nog in het verre Noorden en ook daar is het de afgelopen weken wisselend weer geweest. Vorig jaar leek er aan het mooie weer op Spitsbergen geen eind te komen en nu tellen we de zonnige dagen. Gelukkig hebben we met de 3e Spitsbergenreis meer geluk!

Op onze site staan onze belevenissen beschreven bij https://annemargaretha.nl/category/noorwegen-2012/

We proberen het thuisfront zoveel mogelijk mee te laten genieten van al het moois dat we daar tegenkomen.

Terugreis vanaf Spitsbergen

Spitsbergen-Bereneiland-Tromsø

Begin augustus beginnen we alweer aan de terugreis vanaf Spitsbergen. We maken een prachtige 13-daagse reis vanuit Longyearbyen, via de zuid-west kust van Spitsbergen ( min. 4-5 dagen daar!) naar Bereneiland. Natuurlijk gaan we daar aan land en daarna hopen we veel walvissen tegen te komen op de reis naar het Noorse vaste land en Tromsø. Op deze populaire tocht hebben we nog een paar vrije plekken!

2e Lofotenreis

De Lofoten zijn altijd een gewilde bestemming vanwege de schitterende vergezichten, wandel- en vismogelijkheden én de kans walvissen en orka’s te zien.
Op deze 11-daagse reis ( 23 aug.-2 sept. ) hebben we ook nog een paar plaatsen vrij.

Langs de Noorse kust naar Nederland (samenreis-korting!)

Tenslotte varen we in 2 etappes van 12 dagen verder, terug naar Nederland. We zullen even moeten afkicken van de bergen.

Op beide trajecten: Bodø- Bergen ( 5-16 sept.) en Bergen-IJmuiden ( 19-30 sept.) hebben we nog aardig wat plekken vrij. Misschien een leuk idee om met wat vrienden 1 ( of 2) van deze trajecten mee te varen. Vraag bij ons de voordelige “samenreis”- korting aan!

2013

De reisplannen voor 2013 zijn bijna rond. In de vorige Nieuwsbrief heb ik al geschreven, dat we van plan zijn naar Rusland en Franz Joseph Land te gaan. De belangstelling voor deze reizen is groot en iedereen, die aangegeven heeft interesse voor deze reizen te hebben, krijgt meteen als alles voor 100% rond is een e-mail met alle details.( prijzen, data, enz.)

In de Nieuwsbrief van mei 2012 staat de hele reis uitgebreid beschreven.

Meer informatie nodig? Stuur even een e-mail naar: annemargaretha@planet.nl

Kijk voor alle info over de reizen dit jaar in augustus en september op onze site bij

https://annemargaretha.nl/spitsbergen-antarctica-sailing/vaarprogramma-zeilen-naar-spitsbergen-lofoten//

We wensen iedereen nog een heel mooie zomer toe!

Greet Dekker & Heinz Wutschke

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negen + 20 =

Go top