Nieuwsbrief september 2018

20 september 2018

De vierde wereldreis is volbracht!
Op 23 augustus gleed de Anne-Margaretha weer de haven van Spaarndam binnen… De vierde wereldreis, die praktisch een jaar duurde, was volbracht!
Heinz en de bemanning kon terugkijken op heel veel hoogtepunten en soms zware dagen (Drake…); zoveel leuke en interessante mensen ontmoet, zoveel prachtige natuur gezien, intense gesprekken gevoerd… Het lijkt nog na te gonzen op het schip.
Wat is het toch altijd bijzonder met steeds wisselende groepen op dat 22-m bootje de wereld rond te reizen. Je moet het samen doen; iedereen is verantwoordelijk voor een goede sfeer aan boord en ieder doet dat op zijn of haar eigen manier. Soms gaat het mensen minder goed af: zij hebben het varen en delen van een relatief kleine ruimte anders ingeschat, maar meestal doet iedereen enorm z’n best en helpt de indrukwekkende natuur een flinke hand!

Op de helling
De Anne-Margaretha moest meteen begin september op de helling voor de keuring en uit het water zagen we een vrijwel ongeschonden schip dat trots op de helling stond: zoveel mijlen afgelegd en nog zo gaaf!

De Rees
In oktober mag ze nog even de Race of the Classics for Young Professionals ( de Rees dus) varen: 12 enthousiaste mensen ( tot 35 jr.) uit het bedrijfsleven strijden dan op de Nederlandse klassieke zeilschepen een sportieve strijd om de beker en eer! Vooral de contacten onderling zijn erg belangrijk en voor ons is het altijd (als we er zijn) een leuk toetje voor het vaarseizoen.

En dan mag Anne-Margaretha tot eind april van haar rust genieten.
Natuurlijk gebruiken we de winter om haar weer tiptop te krijgen voor het volgende seizoen.

Het Vaarseizoen 2019
Uiteraard leven we alweer helemaal toe naar het volgende Vaarseizoen ( 2019): dit keer blijven we in Europa en zal het schip “slechts” vijf maanden onderweg zijn.
Elf reizen hebben we gepland en vijf reizen zijn alweer volgeboekt… Gelukkig hebben we voor de fans van de Anne-Margaretha en haar reizen nog verschillende plekken beschikbaar op:
G1: de reis van Spaarndam naar het gezellige Bergen ( 1-11 mei 2019)
G2: van Bergen naar Bodø, de reis langs en door de fjorden van de Noorse kust (13-24 mei 2019)
G5: de enige Spitsbergenreis ( op- en afstappen in Longyearbyen) waar we nog plek hebben voor mensen die nu eindelijk toch eens naar Spitsbergen willen en niet gaan wachten tot het ijs zich nog verder terugtrekt en de ijsberen schaarser worden… (24 juni- 7 juli 2019)
G8: de geliefde oversteek vanaf Spitsbergen, via Bereneiland naar Tromsø( 30 juli- 9 augustus 2019)
G9: de prachtige oversteek van Tromsø naar IJsland (stop op Jan Mayen??) met een paar dagen zwerven langs de IJslandse kust ( 11-23 augustus 2019)
G11: de spectaculaire reis vanaf IJsland, via de Faeröer eilanden naar Nederland ( 11 september- 1 oktober 2019)

We danken al onze gasten voor de mooie reizen die we met elkaar hebben mogen maken en we hopen jullie en nog vele anderen komend jaar weer aan boord te begroeten.

Informatiemiddag
Zondagmiddag 3 februari
houden we weer onze traditionele informatie bijeenkomst.
We vertellen over onze reizen in 2019 en kijken ook nog terug op afgelopen wereldreis.
Waar?
Bezoekerscentrum de Kennemerduinen

Zeeweg12
Overveen
Hoe laat?
13.30- ca. 16.00 uur

Meer informatie hierover later.

Allen een mooie, kleurrijke herfst gewenst!

Greet en Heinz

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × vier =

Go top