Nieuwsbrief september 2016

18 september 2016

ny-london-op-spitsbergen

                                                           NIEUWSBRIEF SEPTEMBER 2016

Anne-Margaretha weer terug

Het was een bijzondere zomer!
Na (praktisch) uitverkochte reizen naar het noorden van Noorwegen en Spitsbergen, is de terugreis vanaf Tromsø via een andere route gegaan. De Anne-Margaretha, voorzien van een volledig Engelse bemanning, is met een prachtige wind met hoge snelheid naar Jan Mayen gevaren. Dit kleine eiland kon zelfs worden bezocht, wat meestal door de weersomstandigheden niet lukt..!
Toen is ze overgestoken naar de oostkust van Groenland en door het warme weer was een diep fjord ( bij de ingang het plaatsje Ittoqqortoormiit) te bezoeken, dat andere jaren meestal onbegaanbaar was door ijs! De zeer indrukwekkende, afkalvende gletsjers waren spectaculair ( of we er heel blij mee moeten zijn: helaas niet).
Na IJsland en Schotland kwam iedereen opgetogen van de mooie reis op 4 september de sluizen van IJmuiden binnen!

Race of the Classics for Young Professionals

Ook dit jaar zijn we van de partij met aan boord een groep jonge mensen ( meest dertigers) van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu.
Dinsdag 11 oktober komt de groep in de Veerhaven in Rotterdam aan boord en woensdag is het startschot naar..??..
Het streven is het eerste traject naar Engeland (Ramsgate?) te zeilen, maar met ongunstige wind kan het ook België of Scheveningen (.!. 2015) worden.  Daarna wordt er weer een leuke route uitgezet, die bezeilbaar is voor alle schepen, dus ook de dwarsgetuigde.
Vrijdag 14-10 arriveert de vloot van ca 23 schepen in IJmuiden en zaterdag gaat het verder naar Amsterdam (Sumatrakade), waar de prijsuitreiking is en het slotfeest. Zondag 16 oktober vertrekt de Anne-Margaretha weer naar Spaarndam.

Winter-onderhoud, oa: schilderen en lakken van het binnenschip

Deze winter willen we nu eindelijk ook het verfwerk ín het schip aanpakken. Gezellig als enthousiastelingen een of meerdere dagen komen helpen! Vele handen…
Bel of mail even wanneer je zou kunnen komen. Koffie/thee en wat lekkers erbij staat klaar!

Seizoen 2017-2018

Het wordt weer een mooi seizoen komend jaar en daarna. Het programma 2017-2018 staat al geruime tijd op de site en de aanvragen komen gestaag binnen. Vooral de Antarctica reizen, langs de Chileense kust en de Galápagos naar Cuba reis zijn gewild. We hebben op de meeste reizen ( behalve de 2e Antarctica reis en de Patagonië reis) nog voldoende plek. Wil je echt een bepaald traject mee, wacht dan niet te lang met boeken, want het gaat erg snel dit keer!

Informatie middag in Haarlem

In het vroege voorjaar van 2017 ( februari?) houden we nog een informatie bijeenkomst in Haarlem. We vertellen daar over onze reizen ( + film + foto’s+ foto boeken). Als je al voor een reis geboekt hebt, is het leuk reisgenoten te treffen ( kunnen we niet garanderen: we krijgen ook veel boekingen vanuit het buitenland) en je kunt alvast de sfeer opsnuiven en alle vragen stellen die je nog hebt.
Exacte datum volgt nog.

We wensen iedereen een mooie kleurrijke herfst toe en wellicht tot ziens aan boord van de Anne-Margaretha!

Greet en Heinz

(foto: groep 2e Spitsbergenreis, bij Ny London)

Go top