Nieuwsbrief September 2015

22 september 2015

  • Papageientaucher Spitzbergen
  • 1. Preis Anne-Margaretha Race of the Classics
  • Wegweiser Bäreninsel
  • historie- bereneiland
  • waakhond- bereneiland
  • ijsbeer-bij-skelet-spitsbergen

NIEUWSBRIEF SEPTEMBER 2015

Race of the Classics for young professionals
Na enige weken van onderhoud aan de Anne-Margaretha ( en genieten van het weer in Nederland zijn), zeilt Heinz half oktober met het team van het Ministerie van Economische Zaken de Race of the Classics for young professionals! Met ca. 20 andere schepen meten we onze krachten op het traject Rotterdam-Oostende-Ramsgate-IJmuiden (Amsterdam). Ooit wonnen we de eerste prijs, dat prachtige loodskottertje, dat nog steeds onze stuurhut verfraait! (Heineken Race of the Classics 2004).

HET SEIZOEN 2016
Langs de Noorse kust
De eerste advertenties in de kranten zijn verschenen afgelopen weekend en de reacties komen alweer binnen! Op elke reis hebben we al verschillende aanmeldingen en de reis vanaf IJmuiden naar Bergen zit bijna vol!
Gelukkig is er nog plaats voor de Noorwegen/Lofoten liefhebbers! Van 2-13 mei scharrelen we vanaf Bergen langs de Noorse kust omhoog en vinden we altijd weer nieuwe mooie plekken om af te meren of voor anker te gaan. Een van de hoogtepunten op deze reis is altijd een beklimming van de Svartisen gletsjer, ca. 80km ten zuiden van Bodø. Het (oude) blauwe ijs is van zo’n schoonheid dat je zelden ziet!

De Lofotenreis, dit jaar van Bodø naar Harstad is van 17-28 mei. We bezoeken de Nusfjord (Wereld erfgoed lijst!), de schitterende Trolfjord en zo nog een aantal prachtige fjordjes en baaien. We zien hier vaak een groep orka’s fourageren! Vanuit Bodø volgen we nog even de
Noorse kust naar de Ofoten, een vergeten schoonheid van Noorwegen (alleen per schip bereikbaar). We kennen daar de mooiste baaitjes!! We hoeven niet veel zeemijlen te maken hier, dus hebben we volop de tijd om te wandelen en rustig door het landschap te varen.
De reis vanaf Harstad naar Bereneiland en Spitsbergen is uitverkocht. . .

Spitsbergen
We maken hier twee reizen:
Spitsbergen I: van 16 t/m 28 juni
Spitsbergen II: van 1 t/m 13 juli

Beide Spitsbergenreizen duren 13 dagen. Het verschil tussen de 2 reizen zal voornamelijk de hoeveelheid sneeuw ( en evt. ijs) zijn. Verder gaan de vogels half juni broeden en zijn er dus tienduizenden aanwezig. Tijdens de tweede Spitsbergen reis zullen er jongen zijn en daardoor ook vaker poolvossen te zien… Als de sneeuw op de toendra’s gesmolten is, komen er al snel kleine bloemetjes naar boven. Je zal verrast zijn hoeveel verschillende bloemen er op Spitsbergen te bewonderen zijn! Tijdens beide reizen verwachten we weer ijsberen te zien ( nooit een garantie natuurlijk: het zijn wilde dieren die lopen waar ze willen). Toch hebben we op al onze Spitsbergen reizen ijsberen gezien en kennen we een aantal plekken waar ze vaak te zien zijn!
Walrussen zien we ook heel vaak: soms drijvend en zonnebadend op pakijs, soms aan land en soms gewoon lekker in het water. Ze zijn vaak erg nieuwsgierig en laten zich dicht bij het schip fotograferen! Je vliegt naar Spitsbergen (Longyearbyen) en vertrekt daar ook weer, dus geen (mogelijk) ruwe zeereis!

Spitsbergen-Bereneiland-Tromsø
Deze “all-round” reis is erg populair!
Dit is een reis met een paar dagen Spitsbergen, een dagje zeilen, een bezichtiging van het spectaculaire Bereneiland ( waar zelden schepen komen..!) en dan een zeiltocht van ca. 3 dagen naar het vaste land van Noorwegen. We proberen langs de Noorse kust nog een paar mooie dagen door te brengen met wandelen, zwemmen (!) en eventueel vissen. Tijdens de zeereis komen we bijna altijd enkele, of groepen walvissen tegen. Deze reis is half-eind juli en heel voorzichtig begint het ’s avonds alweer te schemeren. Echt donker zal het de hele reis naar, in en vanuit Spitsbergen niet worden! Voor velen iets om heel erg van te genieten!! Maar eerst staat nu de herfst voor de deur. We wensen jullie allemaal een prachtige geel, rode en bruine herfst toe met mooie najaarsdagen! Zeilersgroeten, Greet en Heinz Alle details staan op onze site! (We zijn druk bezig met een spectaculaire metamorfose van de site! Binnenkort meer hierover)

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 × 4 =

Go top