Nieuwsbrief september 2012

13 september 2012

NIEUWSBRIEF SEPTEMBER 2012

ANNE-MARGARETHA CHARTERS

Bijna terug in Nederland

De Anne-Margaretha zeilt nu haar laatste mijlen terug naar de Nederlandse wateren!
We zijn in ruim 5 maanden via de Noorse kust, Bereneiland naar Spitsbergen en terug gevaren. Twee van de drie Spitsbergen reizen waren bij uitstek foto-expedities. De organisatoren van deze reizen willen in de toekomst weer graag met ons mee!

Eind september verwachten we de Anne-Margaretha weer terug in Nederland en ook deze winter ligt ze afgemeerd bij jachtwerf de Rietpol in Spaarndam. We gaan aan de slag om vooral de bergruimte nog efficiënter te maken!
Als je het schip een keer wil bezoeken kan je een afspraak maken en ontvangen we je graag.

De reizen in 2013

Het programma voor 2013 is klaar!

We kregen dit voorjaar het verzoek om mee te doen aan een heel speciale reis door Rusland, vanaf St.Petersburg en vervolgens deel te nemen aan de noordelijkst zeilrace ter wereld..! Deze Artic Race gaat van Arkhangelsk naar Franz Joseph Land, een eilandengroep op ca. 81° Noorderbreedte: dit is nog noordelijker dan Spitsbergen.
Op de site staan de reizen allemaal beschreven onder Vaarprogramma 2013.

Oók naar Spitsbergen!

Ook voor de heenreis naar St.Petersburg en de tijd ná de Artic Race hebben we een aantrekkelijk programma samengesteld.

Vanaf de laatste Russische haven Moermansk varen we naar de noordelijkste haven van het vaste land van Noorwegen: Kirkenes. Van hieruit maken we de oversteek naar Spitsbergen, waar we een reis maken van 12 dagen.
Vervolgens volgen we onze “oude vertrouwde” route naar
Bereneiland (dit jaar konden we ankeren bij het weerstation en werden we allerhartelijkst ontvangen én enkelen hebben het Certificaat Naaktzwemmen ( in ijskoud water…) gehaald!). Dan gaat het weer verder naar het gezellige Tromsø en varen we via de Lofoten steeds verder naar het zuiden, om half oktober weer in Nederland aan te komen.

We wensen iedereen nog een mooie nazomer en een sprankelend begin van de herfst!

Zeilersgroet,

Greet & HeinzLaat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 + 4 =

Go top