Nieuwsbrief oktober 2011

14 oktober 2011

Nieuwsbrief oktober 2011
Terugblik…
De reis naar het verre Noorden, Spitsbergen is weer achter de rug.     Wat was het geweldig!!
Hoe waren de verwachtingen na de 6 spectaculaire reizen naar Antarctica…? Is het te vergelijken? Valt het misschien toch een beetje tegen?

Volmondig kunnen we zeggen: het heeft onze verwachtingen overtroffen! Naast de gletsjers, ijsbergen, het pakijs, waren er ook de toendra’s met verrassend veel bloemen. Alles klein, maar met de felle kleuren mooi aanwezig. De geschiedenis van de ontdekkingsreizigers, zoals Willem Barendsz en anderen, waar nog veel restanten van te zien zijn.De makke allerte rendieren, de walrussen die óf sloom op een strandje lagen, of nieuwsgierig naar de Anne-Margaretha toe zwommen en sierlijk met hun logge lijven een show gaven zodat we prachtige foto’s konden maken! De vinvissen die naast ons mee zwommen en last but not least: de ijsberen, die we, gelukkig vanaf het schip, heel goed hebben kunnen bekijken: moeders met jongen, alleen zwervende mannetjes, beren, die een duikshow gaven om de laatste resten van een walvis karkas af te scheuren en op te peuzelen. Een dag- en nacht (in de volle zon!) voorstelling.Alles staat op duizenden foto’s, op ons netvlies en in ons geheugen gegrift.In tegenstelling tot Nederland hebben we meestal prachtig weer gehad. (Wind niet altijd uit de goede hoek, maar je kunt niet alles hebben.)

Kortom: Spitsbergen is absoluut zeer bijzonder en voegen we graag toe aan onze bestemmingen!
Toen Heinz de reis vanuit Nederland begon, nam hij het mooie weer mee. De reis naar noord Noorwegen was ook schitterend, mede door de strakblauwe luchten (en de gezellige groepen natuurlijk).Tijdens de Lofotenreis was het weer wisselvalliger, maar als we op de plaats van bestemming aankwamen, klaarde de lucht veelal meteen op en konden de geplande wandelingen vaak in de zon gemaakt worden. Ook deze reis was prachtig.

Alle reizen langs de Noorse kust waren goed bezet en dankzij een aantal spectaculaire wandelingen naar gletsjers (zie foto’s in ons foto album!) zijn dit ook heel bijzondere reizen geworden.

Heinz en ik kijken dus terug op een zeer geslaagd seizoen 2011 en hopen velen van jullie weer in 2012 te ontmoeten op de Anne-Margaretha!


Vooruitblik

Aangezien Spitsbergen ons dus goed bevallen is, gaan de reizen in 2012 weer naar het Hoge Noorden! We starten 21 april en komen 30 september weer terug in Nederland.
We zijn van half juni tot half augustus op Spitsbergen en maken daar 3 reizen. Kijk voor uitgebreide informatie hierover op onze site onder Vaarprogramma 2012.

In 2012 maken we ook twee Lofoten reizen en starten we in mei in Bodø en eindigen we in Tromsø. In augustus/september beginnen we in Tromsø en eindigen we in Bodø. Twee kansen dus om mee te gaan met deze heerlijke reis.
Alle reizen staan beschreven bij het Vaarprogramma 2012.

De Anne-Margaretha
Ons stoere schip heeft zich weer prima gedragen. Af en toe moest ze voor ijsbreker spelen in Spitsbergen, maar dat ging haar goed af. Natuurlijk wordt ze weer helemaal geschilderd en tip-top gemaakt voor het nieuwe seizoen. We proberen haar altijd weer te verbeteren, zodat we/de gasten nog meer kunnen bieden.
Deze winter is ze weer te gast bij jachthaven de Rietpol in Spaarndam. (Ze ligt daar naast haar zusterschip de Aroucha, waar de laatste hand aan wordt gelegd…)

Als je de Anne-Margaretha wil bezoeken, maak dan even een tel. afspraak met ons.
We wensen iedereen een mooie, kleurige herfst en wellicht tot ziens.
Zeilersgroet van
Greet & Heinz

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

20 + 18 =

Go top