Nieuwsbrief november 2016

11 november 2016

Nieuwsbrief november 2016

De winterstop

De Race of the Classics for YP was weer een succes! De Anne-Margaretha heeft heerlijk gevaren met het enthousiaste team van het Ministerie I&M. De spectaculaire luchten hebben weer prachtige foto’s opgeleverd. Voorlopig echter even geen Race of the Classics, want volgend jaar zijn we dan onderweg naar het Zuiden!
De Anne-Margaretha krijgt zoals elke winter als ze in Spaarndam ligt, een lekkere opfrisbeurt. Het lakwerk wordt aangepakt en allerlei grote en kleine klussen liggen al te wachten. (Zin om een keer mee te helpen? Laat het ons weten: we waarderen het enorm!!)

Onze reizen naar Noorwegen in 2017

Half april beginnen we met de oversteek naar Noorwegen. Voor de echte zeilliefhebbers een mooie reis met als beloning na drie dagen varen: de bergen van Noorwegen!
Het voelt altijd een beetje als thuiskomen… We houden van de Noorse fjorden, de ruigheid, de combinatie bergen en water, de prachtige natuur én in het voorjaar: het vogelleven! Het broedseizoen begint van de Jan van Genten, de Papegaaiduikers, de Zee-arenden, enz.!
Deze fjordenkust is zo onwaarschijnlijk mooi en uitgestrekt ( en bij veel Nederlanders onbekend!), dat we altijd weer nieuwe plekjes ontdekken om af te meren of voor anker te gaan.
Het zijn heerlijke zeil-wandel reizen.
(Met de Anne-Margaretha is deze reis betaalbaar: als je met de auto gaat ( huurt) en in hotels moet overnachten en uit eten gaat, is dit vrij begrotelijk…)
We hebben op alle reizen langs de kust, dus ook de Lofotenreis, nog plaatsen beschikbaar!

Naar Spitsbergen en een Oceaan reis

Op de reis vanaf Tromsø naar Spitsbergen ( ca. 4 dagen zeilen, onderbroken door dag een bezoek aan Bereneiland!) nemen we ruim de tijd om het zuidelijk deel van Spitsbergen te bekijken! Alleen bij de heen- en terugreis naar/van Spitsbergen bezoeken we de spectaculaire Hornsund, misschien wel de mooiste fjord/sund van Spitsbergen! (In 2016 hebben we hier 2 ijsberen en een groep beluga’s gezien!)
Nieuw is een non-stop zeilrreis terug vanaf Tromsø naar Nederland eind juli!

In september 2017 weer naar het verre Zuiden: Antarctica, Patagonië, Galápagos enz.!

Op onze site is het hele programma van 2017-2018 te bekijken. Enkele reizen zijn al volgeboekt of afgehuurd, maar op de meeste reizen zijn er nog ( soms enkele) plekken beschikbaar.

INFORMATIE MIDDAG 12 februari 2017

Op zondag 12 februari houden we weer een informatie middag in Haarlem. We vertellen natuurlijk over onze reizen en laten een prachtige dia show zien+ korte films. Er is dan ook tijd om alle vragen te beantwoorden en wellicht je medereiziger(s) van je reis te ontmoeten.
Er is maar een beperkte ruimte ( max. 40 pers.), dus meld je zsm aan als je interesse hebt.
Mail naar: annemargaretha@planet.nl
Adres:
Stay Okay Haarlem
Jan Gijzenpad 3
2024 CL Haarlem
Tijd: Presentatie van 14.00- ca. 16.00 uur (inloop v.a. 13.45, koffie en thee staat klaar)
Bereikbaarheid:
Met Openbaar Vervoer: v.a. Station Haarlem met bus 2 (r. Haarlem Noord), die stopt vlakbij de jeugdherberg.
Met de auto: De Stay Okay ligt naast de Randweg in Haarlem Noord. Voldoende vrije parkeerplaatsen.
Wil je het even doorgeven aan ons als je wilt komen? We weten dan waar we op kunnen rekenen qua koffie/thee.

Tenslotte nog: we werken steeds onze website bij (onder leiding van zoon Sam!) en we proberen hem steeds mooier en overzichtelijker te maken. Sinds vorig jaar oktober is hij totaal vernieuwd. We zijn er best trots op en hopen zo veel mensen op ons schip en onze reizen attent te maken.
Ken je iemand die ook wel op de hoogte gehouden wil worden, laat het ons weten!

We wensen iedereen een mooie herfst en voor volgende maand alvast: Fijne Feestdagen!

Hartelijke groet,
Greet en Heinz

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 − zeven =

Go top