Nieuwsbrief najaar 2020

1 oktober 2020

We blijven plannen maken..
Na een seizoen niet varen…, kijken we toch vooruit naar volgend jaar.
Natuurlijk weet niemand hoe dát seizoen er uit zal zien, maar we blijven optimistisch. We hebben het Vaarprogramma voor 2021 op de site staan en gelukkig kijken velen met ons ook vooruit op een seizoen wél-varen.

Het schip wacht…
Ons schip, de Anne-Margaretha, heeft de hele zomer stil gelegen in Den Helder en toen ze deze week uit het water moest voor de keuringen ( tja, dat gaat gewoon door..), zagen we het resultaat van dat stilliggen in zout water, met een hete zomer: een soort koraal en ander gedierte had zich vastgezet op de huid en de schroef… Een mooi plaatje, maar niet echt de bedoeling. Misschien toch maar uitkijken naar een ligplaats in zoet water.
Veel onderhoud hebben we deze zomer gedaan en ze ligt te trappelen om weer te mogen varen!

De reizen in 2021
Als het allemaal goed gaat en Noorwegen zijn grenzen weer opent en het vliegverkeer is weer op gang gekomen ( enz. enz.), dan starten we de eerst reis op 19 april naar Bergen (N).
Op de reizen B1 (Den Helder-Bergen)  en B2 (Bergen- Bodø) hebben we nog voldoende plekken.
De beide Lofotenreizen (B3 en B8) zijn volgeboekt.
Ook de 1e Spitsbergen reis ( B5) en de reis naar Groenland (B10) zitten vol.
Op de 2e Spitsbergenreis ( B6) hebben we nog wel plaatsen beschikbaar!
Bij de reizen B4 (Tromsø – Spitsbergen) en B7 (Spitsbergen-Tromso) zijn er nog wat vrije plaatsen en op de B9 reis (Bodø – IJsland) is ook nog voldoende plek.
De oversteek van IJsland naar Nederland (B11) heeft nog 2 pl. vrij.

Wat, als…
We begrijpen heel goed, dat veel mensen nog aarzelen om te boeken, maar net als afgelopen seizoen: als we de reis vanwege Covid-19 maatregelen (bv Noorwegen houdt grens voor ons gesloten, vliegtuigen vliegen niet, we mogen alleen binnen als we 10/14 dagen in quarantaine gaan enz. enz.), niet kunnen maken, dan krijg je de reissom die je al betaald hebt, teruggestort.
Als je vragen hierover hebt, kan je altijd met ons overleggen via telefoon of mail.

We houden de moed erin en hopen dat de wereld er snel weer wat zonniger uit gaat zien. Bovenal proberen we gezond te blijven en mee te werken aan een leefbare aarde.

Al onze gasten, vrienden, belangstellenden een goede gezondheid gewenst en hartelijk gegroet!
Greet en Heinz

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 × vijf =

Go top